Autoverhuur Catania Luchthaven

Als je van plan bent het historisch en cultureel rijke Catania te bezoeken, dan is een huurauto van Budget autoverhuur de beste optie om overal in de mooie stad te komen. Het Vincenzo Bellini Airport is het op vijf na drukste vliegveld in Italië, dus het boeken van een auto bij de autoverhuur service op de luchthaven verzekert je van een reis zonder problemen. Je kan luxe en goedkope autoverhuur krijgen met de vloot van huurauto's die Budget heeft. Met behulp van het online reserveringssysteem aan de linkerkant van deze pagina reserveer je makkelijk een auto, of lees verder om meer te ontdekken over wat je kan doen met een huurauto in Catania. 

 

Waar kan je ons vinden

Catania Luchthaven

Catania Fontanarossa Airport
Catania
95100

Tel.: 39095340500

Openingstijden

zondag:
08:00 - 23:59 Uur
maandag:
08:00 - 23:59 Uur
dinsdag:
08:00 - 23:59 Uur
woensdag:
08:00 - 23:59 Uur
donderdag:
08:00 - 23:59 Uur
vrijdag:
08:00 - 23:59 Uur
zaterdag:
08:00 - 23:59 Uur

Budget Autoverhuur in Catania Airport

Vind hieronder de Budget huurlocatie op de map

Ontdek Catania met Budget

Ontdek Catania met Budget

De stad ligt aan de oostelijke kant van Sicilië en is de op een na grootste stad op het eiland. Het ligtten zuiden van de Etna, die in 1669 heftig uitbarstte en het hele gebied bedolf onder lava. Er zijn meerdere natuurrampen geweest, zoals een verwoestende aardbeving in 1693, die alles verwoestte wat er nog stond na de vulkaanuitbarsting. Echter, de natuurrampen hebben alleen maar toegevoegd aan het karakter van de stad die werd gesticht in 729 voor Christus door de 'Chalkiders', kolonisten die oorspronkelijk afkomstig waren van het Griekse eiland Euboea. De huidige stad staat eigenlijk om de lava die is achtergelaten door de diverse uitbarstingen van de Etna. De'tufu van de lava werd gebruikt bij het bouwen van de bouwwerken die nu nog staan in het oudere gedeelte van de stad. Hieraan ontlenen zij hun donkergrijze kleur. Na eeuwen van uiteenlopende, tumultueuze invloeden, heeft de stad een bezoeker veel bezienswaardigs te bieden

Wat te doen in Catania

De beste manier om de prachtige ruïnes van de Griekse en Romeinse theaters te bezichtigen is door gebruik te maken van een huurauto.

Er is een Romeins amfitheater dat een klein stukje rijden uit de stad ligt. Het kan het beste op een ontspannen middag bezocht worden. De vele baden en aquaducten zijn zeker een bezoek waard en kunnen gemakkelijk bezocht worden met goedkope huurauto.

Het Ursino Kasteel, die vier hoekige torens heeft, is een mooi bouwwerk dat voor Frederik II is gebouwd tussen 1239-1250. Het is nu omgebouwd tot een museum dat enkele van de mooiste kunstwerken van Italië herbergt. 

Bezoek zeker de Piazza Duomo, het middelpunt van het moderne leven in de stad. Het wordt omringd door de vele 18e-eeuwse paleizen en kathedralen die uitkomen op de brede straten. De tombe van de beroemde componist Vincezo Bellini, die hier geboren werd, bevindt zich in de kathedraal en het bevat de relikwieën van de heilige Agatha.

De Barokke Kerk van Santa Agata en de Kerk van San Nicolo, waaraan werd gebouwd vanaf 1693 en die werd voltooid in 1735, moeten worden bezocht om de barokke stijl van architectuur die zo kenmerkend is voor vele steden op Sicilië te begrijpen.

Er zijn ook vele musea om te verkennen, die enkele van de oudste, middeleeuwse en moderne kunstwerken van de stad herbergen. Enkele van de beroemde musea zijn het Emilio Greco Museum, het Huis van Giovanni Verga Museum, het Stedelijk Bellini Museum en het Biscari Museum. Naast het huizen van kunst en archeologische vondsten, zijn de musea zelf prachtige gebouwen met fresco's, schilderijen, beelden en andere artistieke wonderen.

Ga op uitstap met je Budet huurauto

De moderne stad is ook het industriële en transportcentrum van Sicilië. Het is goed aangesloten op het spoorwegnetwerk en zijn havens zijn enkele van de drukste in Italië.

In de omgeving zijn enkele van de mooiste stranden van het eiland. Die maken het dankzij het warme mediterrane klimaat tot een geweldige winterbestemming.

De historische plekjes zijn het best te bezoeken met je eigen huurauto. Wij bieden een keuze uit de beste, betaalbare auto's voor individuen en voor groepen tot maximaal zeven personen. Bekijk de vele autoverhuur diensten die wij te bieden hebben en de locaties van waaruit je verhuur kan regelen. 

Het verhuurkantoor in Catania Airport is gelegen aan het onderstaande adres 
Budget Catania Airport
Catania Fontanarossa Airport
95100 Catania
Telefoon: +39 095 340500

Reserveer een auto of bestelwagen

  1. Ophalen

    Nederland

  2. Inleveren

  3. Ga verder

    • Als je jonger bent dan 30 jaar, hebben wij uw geboortedatum nodig om u zo de meest geschikte selectie voertuigen te kunnen aanbieden. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: