Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Pisa


Heeft u een reis geboekt naar het schitterende Pisa en wenst u gebruik te maken van een huurauto? Dan vindt u bij Budget zeker een passend voertuig voor uw verblijf in Pisa. U hoeft hiervoor slechts het formulier aan de linkerkant van de pagina in te vullen.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Pisa


Eén van de bekendste locaties van Pisa is natuurlijk het Piazza dei Miracoli; het Plein, of veld, van de Wonderen. Dit plein staat bekend als hét belangrijkste centrum van de middeleeuwse kunst. Aan dit schitterende plein vindt u vier prachtige religieuze gebouwen; de Duomo Santa Maria Assunta, het Camposanto, de Baptisterium en de Toren van Pisa.

In het midden van dit plein vindt u de Duomo Santa Maria Assunta, ofwel de dom van Pisa. De dom vormt het hart van het Veld van Wonderen. De bouw van dit wonderschone gebouw begon in 1064. Momenteel is dit gebouw opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Het Camposanto ligt aan de noordelijke hoek van het Piazza. Dit gebouw dateert uit de 13e eeuw en is over een oude begraafplaats heen gebouwd. Het klooster bevat ruim 80 oude Romeinse beelden en sarcofagen. Het Camposanto wordt vaak gezien als mooiste begraafplaats ter wereld.

In het westelijke gedeelte van het plein vindt u het Baptisterium, of Battistero. Het werd gesticht in augustus 1153 maar pas voltooid in de 14e eeuw.
Het is tevens de grootste doopkapel van Italië. In de kapel vindt u schitterende scènes op de preekstoel. Het interieur van de kapel is overweldigend, maar vrijwel zonder decoratie. Het bekendste gebouw van het plein, en van de stad, is natuurlijk de Toren van Pisa.
Deze klokkentoren hoort bij de Duomo en is ruim 55 meter hoog.

Dit wereldberoemde bouwwerk trekt jaarlijks miljoenen toeristen door de helling van het gebouw. De scheve Toren van Pisa wordt vaak gefotografeerd door de vele toeristen die vervolgens een pose aannemen waardoor het lijkt dat ze tegen de toren leunen.
Een ander bekend plein is het Piazza dei Cavalieri. Op dit ‘Plein van de Ridders’ vindt u het Palazzo della Carovana. Dit plein was in de 16e eeuw het hoofdkantoor van de Heilige en Militaire Orde van Sint-Stefanus Paus en Martelaar. Momenteel vindt u hier onder andere de St Rocco kerk en een standbeeld van Cosimo I de’ Medici, de oude groothertog van de Toscane regio.

Daarnaast vindt u ook een aantal geweldige musea in Pisa. Zo is er het Paleontologische Museum, het Zoölogische Museum en het Museo Nazionale di San Matteo. Dit museum heeft een aantal schitterende beeldhouwwerken en schilderijen uit de 12e tot 15e eeuw.

Autoverhuur Pisa Luchthaven


Het vliegveld Pisa Galileo Galilei, ook wel het Galilei International Airport genoemd, ligt op ongeveer twee kilometer ten zuiden van de stad. Het vliegveld is vernoemd naar één van Pisa’s bekendste inwoners; de natuurkundige Galileo Galilei. Jaarlijks vertrekken er ruim 40.000 vluchten van dit vliegveld. De luchthaven dient tevens als basis voor transportvluchten van de Italiaanse luchtmacht. Indien u alle bezienswaardigheden in de stad heeft gezien en wilt ontsnappen aan de vele toeristen, dan is het reserveren van een huurauto een must.

Zo rijdt u in een kwartier van Pisa naar de kustplaats Livorno, vanwaar u kunt genieten van heerlijke verse visgerechten. Of rijdt in oostelijke richting, door schitterende pittoreske dorpjes, naar het schitterende Florence. En in minder dan twee uur rijden bent u in Bologna of Modena; twee mooie steden in het hart van Italië.

Budget Autoverhuur Pisa Luchthaven
Maak het uzelf gemakkelijk en boek een huurauto voor uw verblijf in Pisa. Hierdoor kunt u op uw gemak alle geweldige attracties van Pisa bekijken.

 • Met een huurauto kunt u eenvoudig alle bezienswaardigheden in de stad bezoeken. Daarnaast geeft het u ook de mogelijkheid om te ontsnappen van de drukte in de stad. Zo zijn er genoeg mooie plaatsen in de buurt te vinden.

 • Budget Autoverhuur vindt u op de Galileo Galilei Airport. Hier kunt u uw gereserveerde huurauto ophalen en terug brengen.

  Budget Autoverhuur Pisa
  Pisa Galileo Galilei Airport
  56121 Pisa
  Telefoon: +3905042028

  Andere populaire bestemmingen:

  Venetië Luchthaven
  Cagliari Luchthaven
  Catania Luchthaven
  Bergamo Luchthaven
  Milaan Linate Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl