Autoverhuur Florence Luchthaven

Heb je een vakantie geboekt in het schitterende Toscane in Italië? Dan is het aan te raden om een huurauto bij Budget te boeken en meer dan deze prachtige regio te zien. Met een ruim assortiment aan huurauto’s is er altijd wel een passend voertuig voor je te vinden. Vul het formulier op de linkerkant van de pagina in en je auto zal klaarstaan aan de luchthaven.

 

Waar kan je ons vinden

Florence Luchthaven

Aeroporto Di Firenze Peretola
Firenze
50145

Tel.: 3487069021

Openingstijden

zondag:
08:00 - 23:00 Uur
maandag:
08:00 - 23:00 Uur
dinsdag:
08:00 - 23:00 Uur
woensdag:
08:00 - 23:00 Uur
donderdag:
08:00 - 23:00 Uur
vrijdag:
08:00 - 23:00 Uur
zaterdag:
08:00 - 23:00 Uur

Budget Autoverhuur in Florence Airport

Vind hieronder de Budget huurlocatie op de map

Ontdek Florence met Budget

Ontdek Florence met Budget

Florence, of Firenze, is de hoofdstad van de regio Toscane. Gelegen aan de rivier Arno is Florence een van de bekendste culturele steden van Italië.  De stad werd in 59 voor Christus gesticht door de toenmalige machthebber Julius Caesar onder de naam Florentia.  Florence is voornamelijk bekend als de renaissancestad van Italië.

Wat te doen in Florence

Het centraal gelegen Palazzo della Signoria is één van de belangrijkste pleinen van Florence. Op dit plein vind je onder andere het Palazzo Vecchio. Dit gebouw werd in 1314 voltooid en is tegenwoordig een beeldschoon museum. In dit museum vind je enkele werken van Donatello en Pontormo.

Op ditzelfde plein vind je het Uffizi. Dit museum wordt gezien als één van de belangrijkste kunstmusea van Italië, en van de wereld. Het gebouw werd voltooid in 1581 en bevat een schitterende grote collectie van bekende kunstschilders. Zo hangen in dit museum werken van Rafael, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Duccio en Rembrandt.

Daarnaast staan er in de centrale hal veel oude beeldhouwwerken. Omdat dit museum dusdanig beroemd is, is het aan te raden om van te voren tickets te reserveren.

Een andere bezienswaardigheid is de in 1345 gebouwde Ponte Vecchio. Deze schitterende oude brug is bekend door de vele juweliers die zich op de brug bevinden.

Ook het Piazzale Michelangelo is een bezoekje meer dan waard. Vanaf dit plein heb je een geweldig uitzicht over de rivier Arno, de Santa Croce en de gebouwen aan de Ponte Vecchio. Daarnaast staat op dit plein een kopie van Michelangelo’s David.

Eén van de bekendste evenementen die jaarlijks plaats vindt in Florence is het Calcio Storico Fiorentino op 24 juni. Deze 16e eeuwse sport was vroeger gereserveerd voor de rijke aristocraten, maar is momenteel een volksfeest waar de Florentijnen trots op zijn. Het is een mix van voetbal, rugby en worstelen wat plaats vindt op het Piazzale Michelangelo. Dit plein wordt voor deze dag omgetoverd tot een heus stadion.

Een bezoekje aan Florence is zeker niet compleet zonder kennis gemaakt te hebben met de lokale keuken. De Florentijnse keuken maakt veel gebruik van verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo vind je hier bijvoorbeeld heerlijke crostini toscani. Dit zijn ronde sneetjes geroosterd brood met rauwe ham of kippenlever. Ook wordt er veel meloen met prosciutto gegeten in de zomermaanden. Dit frisse gerecht is een heerlijke optie tijdens de lunch.

Ga op uitstap met je Budet huurauto

Naast het schitterende Florence is er in Toscane nog veel meer te zien. Zo kan je bijvoorbeeld in een uur naar Pisa en Livorno rijden. Beide steden liggen ten westen van Florence.

Of bezoek in noordelijke richting de steden Bologna en Modena. Je kan ook Italië doorkruisen en in twee uur met je huurauto van Budget naar Siena, Rimini en San Marino rijden.

Het vliegveld van Florence heeft vele namen. Zo wordt het vaak aangeduid als Aeroporto di Firenze, Aeroporto di Peretola, luchthaven Florence of luchthaven Amerigo Vespucci.  Florence Airport ligt op vijf kilometer van de stad.

Een huurauto maakt het mogelijk om vanaf het vliegveld snel en eenvoudig je bestemming in het centrum van Florence te bereiken.

Budget Autoverhuur Florence
Aeroporto Di Firenze Peretola
Via Palagio Degli Spini
50127 Firenze
Telefoon: + 39055315588

Reserveer een auto of bestelwagen

  1. Ophalen

    Nederland

  2. Inleveren

  3. Ga verder

    • Als je jonger bent dan 30 jaar, hebben wij uw geboortedatum nodig om u zo de meest geschikte selectie voertuigen te kunnen aanbieden. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: