Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Willemstad


Indien u de hoofdstad van Curaçao gaat bezoeken en u meer van dit geweldige eiland wilt zien, dan is het aan te raden om gebruik te maken van Budget Autoverhuur. Met een ruim assortiment aan huurauto’s is er bij Budget in Willemstad zeker een passend voertuig voor u te vinden.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Willemstad


Willemstad is de hoofdstad van het eiland Curaçao. De stad ligt aan de zuidoostkant van het eiland en is gelegen aan een natuurlijke haven. Het historische centrum van Willemstad is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De kleurrijke gebouwen op de Handelskade staan logischerwijs dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Curaçao Museum is gevestigd in een gebouw dat vroeger als ziekenhuis diende. In het gebouw, uit midden 19e eeuw, kunt u diverse schilderijen bewonderen van Curaçaose kunstenaars. In de botanische tuin van het museum vindt u daarnaast ook een aantal beelden van vrijheidsstrijders en kunstenaars. In het centrum van Willemstad vindt u ook het Fortkerk Museum, het Slavernij Museum en een het Joods Cultureel-Historisch Museum.

De haven van Willemstad staat via de Sint Annabaai in verbinding met de Caraïbische Zee.
Vanuit de haven heeft u een geweldig uitzicht over het oude centrum en het Schottegat, de haven van Willemstad. Aan de monding van de baai vindt u ook het grootste fort van het eiland, Fort Amsterdam. Dit gebouw werd in 1635 gebouwd en doet vandaag der dag dienst als zetel van de Curaçaose regering.

Eén van de mooiste gebouwen van Willemstad vindt u in de wijk Punda. Het kleurrijke Penhagebouw is een oud handelshuis uit de 18e eeuw en staat tevens op de Werelderfgoedlijst. In Punda vindt u ook diverse musea en het belangrijkste winkelgebied van de stad. In de wijk Otrobanda, de andere kant van Willemstad, vindt u een wetenschappelijk instituut en een congrescentrum. U kunt heerlijk winkelen in Willemstad. Zo vindt u vele winkeltjes in de Madurostraat en Heerenstraat in het centrum van Willemstad. Daarnaast vindt u in de stad ook diverse markten waar u kennis kunt maken met de lokale verse producten.

Autoverhuur Willemstad


Hato Airport, of Curaçao International Airport, is de enige luchthaven van Curaçao. De luchthaven ligt nabij de plaats Hato en is 12 kilometer verwijderd van Willemstad. De luchthaven was in het verleden vernoemd naar Albert Plesman. In de buurt van het vliegveld vindt u de bekende grotten van Hato. Deze werden vroeger bewoond door de Arawakindianeen. Zo zijn er altijd nog grottekeningen van ruim 1500 jaar oud te vinden in de grotten. Daarnaast werden deze ook gebruikt als schuilplaats voor vele gevluchte slaven.

Met een huurauto kunt u heel eenvoudig meer van het eiland ontdekken. Zo is het pittoreske Sint Willibrordus slechts 25 kilometer verwijderd van Willemstad. In Sint Willebrordus vindt u een schitterende oude rooms-katholieke kerk die dateert uit 1888. Daarnaast vindt u in de buurt van Sint Willibrordus ook twee schitterende baaien. De Porto Marie-baai is erg geschikt om te snorkelen en te duiken. Hier zijn ook diverse kunstmatige koraalblokken geplaatst voor de fanatieke duikers. Een stuk verderop ligt de Daaibooibaai. Deze baai is omgeven door diverse klippen. Daarnaast heeft u kans om hier schildpadden tegen te komen die zich in de baai komen nestelen.

Budget Autoverhuur Willemstad Luchthaven
Met een huurauto kunt u eenvoudig het gehele eiland bezichtigen en ontdekken. Het reserveren van een huurauto is heel simpel. Vul het formulier aan de linkerkant van de pagina in en uw huurauto staat bij aankomst op Curaçao Airport voor u klaar.

 • Het eiland is klein genoeg om met de auto te verkennen. Zodoende kunt u met een huurauto alle hoeken van het eiland vrij eenvoudig bezoeken.

 • Budget Autoverhuur bevindt zich op Curaçao Airport, wat het erg gemakkelijk maakt om uw gereserveerde huurauto op te halen en terug te brengen.

  Budget Autoverhuur Willemstad
  Curacao International Airport
  Willemstad
  Telefoon: +599-9-8391300

  Andere populaire bestemmingen:

  New York Newark Luchthaven
  Dulles Luchthaven
  Miami Luchthaven
  Phoenix Luchthaven
  Orlando Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl