Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Praag


Heeft u een reis geboekt naar het schitterende Praag en bent u opzoek naar een huurauto voor uw verblijf in de hoofdstad van Tsjechië?
Dan heeft Budget zeker een passende huurauto voor u. Het boeken van autoverhuur gaat heel eenvoudig; vul links op de pagina het formulier in en uw huurauto is voor u gereserveerd.

Auto huren voor al uw reiswensen in Praag


Praag is één van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets is het historische centrum van de Gouden Stad terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag is de vijf na populairste toeristische stad van Europa. Praag heeft een hele rijke geschiedenis. De stad had rond 200 voor Christus al een Keltische stam die zich ten zuiden van het huidige centrum vestigden.

Na de splitsing van Tsjecho-Slowakije in 1993 werd Praag de hoofdstad van de Tsjechische Republiek. Momenteel wonen er ruim 1.8 miljoen inwoners in Praag. Het vliegveld Václav Havel Airport Prague, ook wel Prague Airport genoemd, ligt op 10 kilometer ten noordwesten van het centrum van Praag. Het vliegveld is het drukste vliegveld van de nieuwe EU lidstaten. Het vliegveld van Praag is niet aangesloten op het metronetwerk. Het is zodoende aanbevolen om gebruik te maken van een huurauto om naar uw bestemming te rijden.

Autoverhuur Praag


Gelukkig zijn er in Praag gedurende de Tweede Wereldoorlog niet veel bezienswaardigheden vernietigd. Zodoende is er nog steeds een rijk centrum aan bezienswaardigheden en attracties te vinden in Praag. Het verzamelpunt voor vrijwel alle toeristen is het Oudestadsplein, waar het astronomisch uurwerk te vinden is. Ten oosten van dit plein ligt het Wenceslausplein, waar in 1989 de fluwelen revolutie plaats vond. Oorspronkelijk was dit plein een paardenmarkt. Aan dit plein kunt u onder andere de Maria Sneeuwkerk en het Nationaal Museum vinden. Op dit plein vindt u ook een plaquette ter nagedachtenis van Jan Palach, die zich in 1969 op dit plein in brand stak.

Het Nationaal Museum, met haar schitterende hoofdgebouw, werd in 1818 opgericht. Het museum werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Gelukkig zijn de collecties wel bewaard gebleven waardoor het museum in 1947 alweer haar deuren kon openen. Het museum heeft een rijke collectie aan voorwerpen uit de prehistorie. Daarnaast zijn er veel archeologische voorwerpen te vinden.
Daarnaast is er ook het ‘Museum van de hoofdstad Praag’ nabij Florenc. In dit museum vindt u verscheidene tentoonstellingen over de rijke geschiedenis van de stad.

In het noorden van de stad vindt u de dierentuin, de zoo Praha. Deze is gemakkelijk te bereiken met uw huurauto.
Bezoek ook de historische joodse wijk Josefov. Hier zijn veel bezienswaardigheden zoals het geboortehuis van Franz Kafka en de Oude Joodse Begraafplaats. Ook vindt u hier het in 1906 opgerichte Joodse Museum en het Museum voor Toegepaste Kunst.

Budget Autoverhuur Praag Luchthaven
Maak gebruik van uw huurauto en rijdt richting het grootste stadion ter wereld; het Strahovský stadion in de wijk Strahov.
Het stadion biedt plaats aan ruim 220.000 toeschouwers. Naast dit enorme stadion staat ook het stadion van Slavia Praag. Slavia Praha is één van de twee grote voetbalclubs uit de stad. Sparta Praag is de andere bekende voetbalclub uit de stad.

U kunt ook met uw huurauto op pad richting Plzen, ook wel Pilsen genoemd. Pilsen is op slechts een uur rijden van Praag verwijderd. Deze plaats is voornamelijk bekend als naamgever van de pils. Daarnaast vindt u in deze oude stad de Sint-Bartolomeüskathedraal. De toren van deze kathedraal is met 102 meter de hoogste in Tsjechië.

Autohuur Praag Luchthaven
Maak gebruik van autoverhuur van Budget om snel en eenvoudig vanaf het vliegveld naar Praag te reizen.

 • Met Budget Autoverhuur kunt u gemakkelijk door Praag reizen. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om meer van het prachtige Tsjechië te ontdekken.

 • U kunt Budget vinden op het vliegveld van Praag. Hier kunt u uw huurauto afhalen en terug brengen.

  Budget Autohuur Praag
  Prague Airport Ruzyne
  16000 Prague
  Telefoon: +420-2-20560443

  Andere populaire bestemmingen:

  Katowice Luchthaven
  Warschau Luchthaven
  Boedapest Luchthaven
  Brussels Luchthaven
  Berlin Schonefeld Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl