Autoverhuur Chania Luchthaven

Heb je een vakantie geboekt naar Kreta? En wilt je het optimale halen uit je verblijf op dit wonderschone eiland in de Middellandse zee? Dan is het een goed idee om een huurauto bij Budget te reserveren. Zodoende kan je gemakkelijk het eiland ontdekken en snel van de ene naar de andere locatie rijden.

 

Waar kan je ons vinden

Chania Luchthaven

International Airport
Crete / Chania
73100

Tel.: +302821440118

Openingstijden

zondag:
08:00 - 23:59 Uur
maandag:
08:00 - 23:59 Uur
dinsdag:
08:00 - 23:59 Uur
woensdag:
08:00 - 23:59 Uur
donderdag:
08:00 - 23:59 Uur
vrijdag:
08:00 - 23:59 Uur
zaterdag:
08:00 - 23:59 Uur

Budget Autoverhuur in Chania Airport

Vind hieronder de Budget huurlocatie op de map

Ontdek Chania met Budget

Ontdek Chania

Chania is de op één na grootste stad van het eiland Kreta. Gelegen aan de noordkust in het westen van het eiland vind je in Chania een schitterende oude Venetiaanse haven.  

In deze haven vind je de het Fort Firkas uit 1629. Daarnaast zijn er in Chania diverse pittoreske steegjes met sfeervolle restaurantjes te vinden. 
 
Heraklion, ook wel aangeduid als Iraklion, is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Kreta. 
 
Kreta is verdeeld in vier regio’s. Van west naar oost vind je Chania, Rethymno, Heraklion en Lasithi.  
 
Het klimaat op Kreta zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 30 graden Celsius ligt met enkele uitschieters van boven de 40 graden Celsius. 
 
Zelfs in de winter is het hier nog heerlijk. Dan ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 tot 20 graden Celsius. Ondanks de hoge temperaturen over het hele eiland, vind je in de omgeving van Anogia in de wintermaanden een skipiste. Ideaal om in de winterperiode met je huurauto te bezoeken.
 
Het warme klimaat op Kreta zorgt ervoor dat er een enorme diversiteit aan planten te vinden is. In de lente staat het hele eiland in bloei. Zo zal je in Kreta kruiden vinden die je vaak in de keuken terug zult vinden zoals tijm, koriander, kaneel, komijn, munt, venkel en salie. Daarnaast zijn er ook veel olijfbomen op het eiland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regionale keuken veel van deze heerlijke producten gebruikt. 
 
De oude stad Knossos is één van de meest bekende bezienswaardigheden op Kreta. Ruim 4000 jaar geleden werd op deze locatie een paleis gebouwd voor de koning Minos.  Deze oudheid kan je herleven in de opgravingen en musea die je rond Heraklion kan vinden.  Je kan het bezoek aan de oude stad en de musea eenvoudig inplannen met je huurauto.

Het auto verhuurkantoor bevindt zich op het onderstaande adres.

Budget Autoverhuur Chania Luchthaven
Souda Airport
Office At Arrivals Hall
73014 Crete / Chania
Telefoon: +30-282-1066400

Reserveer een auto of bestelwagen

  1. Ophalen

    Nederland

  2. Inleveren

  3. Ga verder

    • Als je jonger bent dan 30 jaar, hebben wij uw geboortedatum nodig om u zo de meest geschikte selectie voertuigen te kunnen aanbieden. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: