Autoverhuur Billund Luchthaven

Ga je op reis naar Denemarken en wil je gebruik maken van een huurauto om Billund en haar omgeving gemakkelijker te ontdekken? Dan ben je bij Budget Autoverhuur aan het juiste adres. Met een uitgebreid assortiment aan huurauto’s is er altijd wel een geschikt voertuig voor jou te vinden.

 

Waar kan je ons vinden

Billund Luchthaven

Billund Airport
Billund
7190

Tel.: +45 75 35 39 00

Openingstijden

zondag:
09:00 - 23:30 Uur
maandag:
08:00 - 23:30 Uur
dinsdag:
08:00 - 23:30 Uur
woensdag:
08:00 - 23:30 Uur
donderdag:
09:00 - 23:30 Uur
vrijdag:
09:00 - 19:00 Uur
zaterdag:
09:00 - 14:30 Uur

Budget Autoverhuur in Billund Airport

Vind hieronder de Budget huurlocatie op de map

Ontdek Billund met Budget

Laat je inspireren door Billund

Billund is wellicht het best bekend door het plastic speelgoed dat hier gemaakt wordt. Zakenman Ole Kirk Christiansen kocht een meubel bedrijf aan het eind van de 19e eeuw. Dit bedrijf begon in de jaren ’30 met het experimenteren en produceren van onder andere miniatuur speelgoed. In 1932 begon Christiansen met het produceren van speelgoed op grote schaal.

Hij veranderde in 1934 de naam van de fabriek naar Lego. Vlak na de oprichting van deze fabriek vond er een economische groei plaats in de stad.

Het in 1968 opgerichte Legoland is de grootste attractie van de stad. Het is tevens de meest bezochte attractie buiten Kopenhagen.

Jaarlijks wordt het park bezocht door ruim anderhalf miljoen bezoekers. Het park kan gezien worden als het Lego Billund museum. Het is ook de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad met de grootste collectie aan attracties en kunst.

Het park huisvest diverse speciale attracties en bezienswaardigheden, allemaal gemaakt van Lego. Het park is bijna 15 voetbalvelden groot en huisvest 4 achtbanen, 3 water attracties en een aantal zogenaamde dark-rides. Het park heeft een heus Safariland, waar de bezoekers kennis maken met wilde dieren. Al zijn deze dieren natuurlijk wel gemaakt van Lego.

Ook is er een Piratenland te vinden. In dit gedeelte van het park zie je alles wat te maken heeft met piraten in de kenmerkende Lego stijl. Eén van de meest opzienbarende kunstwerken in het park is een kopie van de Amerikaanse Mount Rushmore. Voor dit kunstwerk zijn ruim twee miljoen Lego blokjes gebruikt.

Buiten het fantastische pretpark is de natuur in de regio ook de moeite maak gebruik van een huurauto om het nabijgelegen plaatsje Vejle te bezoeken. Gelegen aan een fjord heb je hier een schitterend uitzicht over de haven van de stad.

Het auto verhuurkantoor bevindt zich op het onderstaande adres.

Budget Autoverhuur Billund Luchthaven
Billund Airport
Lufthavnsvej 3
7190 Billund
Telefoon: +45 75 35 39 00

Reserveer een auto of bestelwagen

  1. Ophalen

    Nederland

  2. Inleveren

  3. Ga verder

    • Als je jonger bent dan 30 jaar, hebben wij uw geboortedatum nodig om u zo de meest geschikte selectie voertuigen te kunnen aanbieden. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: