Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Warschau


Een reis naar de prachtige oude hoofdstad van Polen, Warschau, is niet compleet zonder een huurauto te regelen om de stad beter te kunnen ontdekken. Bij Budget kunt u snel en eenvoudig een goedkope huurauto reserveren. Met een ruim assortiment aan huurauto’s van Budget is er altijd wel een passend voertuig voor u te vinden. Zodoende kunt nog gemakkelijker de schoonheid van deze oude stad leren kennen.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Warschau


Warschau telt bijna 2 miljoen inwoners en dat maakt het gelijk ook de grootste stad van Polen. De stad heeft, net als vele andere steden in Polen, een rijke geschiedenis. Zo werd een groot gedeelte van de stad vernietigd door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Ook de joodse ghetto in het centrum van de stad werd in 1943 voor een groot gedeelte vernietigd, net als een ander groot deel van de stad in 1944.

Het Stare Miastro, de oude stad, is tevens één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Polen. Het werd gesticht in de 13e eeuw en werd omringd door een stenen muur. Tijdens bombardementen in 1939 raakte de wijk voor een groot gedeelte zwaar beschadigd. Het werd pas na de oorlog volledig herbouwd. Dit historierijke gedeelte van de stad is dan ook logischerwijs terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De restauratie van het oude centrum wordt vaak gerefereerd als het Wonder van Warschau.

In het midden van deze wijk staat er een standbeeld van Maly Powstaniec; de 13-jarige kleine opstandeling. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de opstand van Warschau gedurende de Tweede Wereldoorlog. Op niet ver rijden van het oude centrum vindt u het Koninklijk Paleis. Op deze locatie stond rond de 13e eeuw al een houten paleis. Tijdens de 17e eeuw werd deze vervangen voor het stenen barokke gebouw dat er nu staat. Grote delen van het gebouw werden tijdens diverse oorlogen opgeblazen en vernietigd.

In de jaren ‘70 werd besloten om het paleis te herbouwen. Het paleis wordt momenteel opengesteld voor het publiek. U vindt in dit schitterende historische gebouw ook een prachtig museum. Het westen van stad wordt voornamelijk gedomineerd door moderne wolkenkrabbers en brede straten. Het westen van de stad werd na de Tweede Wereldoorlog opgebouwd en geeft de stad een opmerkelijke dynamische charme waarbij oud en nieuw prachtig bij elkaar komen. In het westelijke gedeelte van de stad vindt u ook het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Dit kolossale bouwwerk was een geschenk van Stalin. Het gebouw bevindt zich naast het centraal station en biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Autoverhuur Warschau Luchthaven


Warschau Airport, of Warschau Frédéric Chopin Airport, is het belangrijkste vliegveld van Polen. Het vliegveld is vernoemd naar de oude componist Frédéric Chopin, die in 1810 in Warschau geboren werd. Het vliegveld ligt op een kwartier rijden van het nieuwe westelijke centrum van Warschau.
Ook indien u wilt shoppen is Warschau een ideale locatie.

Met uw huurauto kunt u eenvoudig de vele winkels in de Oude Stad bereiken. Bezoek ook de winkelcentra Zlote Tarasy en Ulica Chmielna, of één van de vele winkelcentra in de voorsteden, zoals het Galeria Mokotów. U vindt hier ook de grootste bazaar van Europa. Daarnaast is er in het westen van de stad, in Kolo, elke zondag een antiekmarkt te vinden. Hier vindt u vast wel een mooi antiek stuk dat in uw inrichting zal passen.


Budget Autoverhuur Warschau
Met een huurauto van Budget kunt u zich eenvoudig door de stad bewegen. Zo kunt u gemakkelijk het oude en nieuwe centrum van de stad bezichtigen.

 • Het reserveren van een huurauto in Warschau gaat heel eenvoudig. U hoeft slechts gebruik te maken van het formulier aan de linkerkant van pagina om een huurauto te boeken.

 • Budget Autoverhuur is gevestigd op de Warschau Frédéric Chopin Airport, waardoor u heel eenvoudig na aankomst uw huurauto kunt ophalen. U kunt hier ook uw huurauto retourneren.

  Budget Autoverhuur
  Warsaw Okecie F Chopin Airport Ul. Zwirki I Wigury 1
  00906 Warsaw
  Telefoon: +48-22-6504062

  Andere populaire bestemmingen:

  Boedapest Luchthaven
  Katowice Luchthaven
  München Luchthaven
  Nice Luchthaven
  Charleroi Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl