Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Rhodos


Gaat u voor een vakantie naar Rhodos en wilt u het eiland in uw eigen tempo ontdekken? Dan is het een goed idee om een passende huurauto bij Budget te reserveren. U hoeft hiervoor slechts het formulier aan de linkerkant van de pagina in te vullen.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Rhodos


Net als vele andere Griekse eilanden heeft Rhodos een rijke geschiedenis. Volgens oude verhalen ontstond Rhodos nadat Zeus de wereld verdeelde onder de goden. Al vergat oppergod Zeus de god Helios zijn deel van de wereld te geven. Als een gevolg hiervan rees het eiland Rhodos op uit de Egeïsche Zee. Pas in 1948 werd Rhodos bij Griekenland gevoegd. Tot die tijd was het eiland eigendom van Turkije, Italië en de oude Kruisvaarders geweest. Momenteel vindt u 43 steden en dorpjes op het eiland.

Rhodos stad is de grootste van het eiland, met ruim 80.000 inwoners. Het eiland Rhodos heeft vijf grote havens. De centrale haven nabij Rhodos stad wordt voornamelijk gebruikt voor nationaal en internationaal verkeer. In de Kolona haven vindt u grote dure jachten. De Akandia haven wordt voornamelijk gebruikt voor cruiseschepen. Daarnaast heeft het eiland drie vliegvelden die niet meer in gebruik zijn.
Op Rhodos vindt u één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. De Kolos van Rhodos is een enorm beeld dat vroeger boven de ingang van de haven in Mandraki zou hebben gestaan.

Helaas is er niets van dit beeld over door vele aardbevingen eeuwen geleden. Momenteel staan er in de haven van Mandraki twee bronzen herten op sokkels op de locatie waar vroeger het beeld gestaan zou hebben. In het noorden van het eiland, op drie kilometer van de stad Rhodos, vindt u het Acropolis van Rhodos. Deze dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Het Acropolis is voor een gedeelte heropgebouwd in de jaren ’40 na een opgraving van een deel van de tempel door een groep archeologen. Op deze locatie vindt u ook de Tempel van Apollo, een klein theater en een stadion.

Het Archeologisch Museum van Rhodos is een mooie locatie om meer te weten te komen over de vele opgravingen van het eiland. In dit museum vindt u zodoende een grote collectie van archeologische voorwerpen die in de loop der jaren opgegraven zijn op Rhodos.

Autoverhuur Rhodos Luchthaven


Rhodos International Airport ligt op 15 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Rhodos stad. Het vliegveld is de op drie na grootste in Griekenland. Met uw huurauto rijdt u in ongeveer 20 minuten van het vliegveld naar het centrum van Rhodos. Jaarlijks plannen ruim 4 miljoen reizigers hun vluchten naar Rhodos. In het westen van het eiland, in Monolithos, vindt u een kasteel dat uit de 14e eeuw stamt. Dit kasteel is gebouwd door de Orde van Malta en diende als verdediging voor het eiland.

In de loop der tijd is er een groot gedeelte van het kasteel vergaan. Wel vindt u hier nog steeds twee kapellen in het kasteel die niet meer gebruikt worden. Daarnaast heeft u op de top van het kasteel een geweldig uitzicht over de zee. Het regelen van autohuur in Rhodos zorgt ervoor dat u alle geweldige locaties op dit wonderschone eiland op uw gemak kunt bezoeken. Zo kunt u eenvoudig van het vliegveld naar het centrum van Rhodos rijden, om vervolgens alle mooie wegen op het eiland te leren kennen.

Budget Autoverhuur Rhodos Luchthaven
Met een groot assortiment aan huurauto’s is er bij Budget altijd wel een passend voertuig voor u te vinden.

 • Boek een huurauto om dit schitterende Griekse eiland beter te leren kennen. Met uw huurauto kunt u eenvoudig de vele bezienswaardigheden op het eiland bezoeken.

 • U vindt Budget autoverhuur op Rhodos Airport. U kunt hier uw huurauto ophalen en terug brengen. Zodoende kunt u direct na aankomst al gebruik maken van uw huurauto.

  Budget Autoverhuur Rhodos
  Diagoras Airport Office At Arrivals Hall
  85101 Rhodes
  Telefoon: +30 22410 81011

  Andere populaire bestemmingen:

  Malta Luchthaven
  Athene Luchthaven
  Heraklion Luchthaven
  Chania Luchthaven
  Rome Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl