Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Oranjestad


Reist u naar Oranjestad op het wonderschone eiland Aruba? En wilt u tijdens uw verblijf gebruik maken van een comfortabele huurauto?
Budget heeft een ruim assortiment aan huurauto’s. Hierdoor is er altijd wel een passend voertuig voor u beschikbaar om Aruba beter te leren kennen.

Auto huren voor al uw reiswensen in Oranjestad


Oranjestad is sinds 1790 de hoofdstad van het eiland Aruba. De stad werd gebouwd rondom een fort op een gunstige plek op het eiland. Het Fort Zoutman diende als een verdediging van het eiland en is tegenwoordig de haven waar veel cruiseschepen aanmeren. Deze strategische locatie zorgde ervoor dat steeds meer Arubanen zich gingen vestigen rondom Fort Zoutman. Na ruim 25 jaar woonde bijna de helft van de Arubaanse bevolking nabij Fort Zoutman.

Zodoende besloot de toenmalige gouverneur de naam van de stad te vernoemen naar het Huis van Oranje. Tot op dat moment stond de stad bekend als ‘de stad in Paardenbaai’. Tot op de dag van vandaag heeft Oranjestad een belangrijke functie voor de bewoners. Zo is Oranjestad het centrale verkeersknooppunt van Aruba. Daarnaast is de haven van Oranjestad ook de doorvoerhaven voor alle goederen die Aruba binnenkomen.
Het dagelijkse leven is ook gericht op Oranjestad. Zo zijn hier alle grote supermarkten en winkels te vinden.

De bekendste, en wellicht belangrijkste, winkelstraat van Aruba is de Caya G.F. Betico Croes. Deze straat is vernoemd naar de in 1986 overleden politicus, en tevens voorvechter van de autonomie voor het eiland, Betico Croes. Daarnaast vindt u in Oranjestad ook een aantal winkelcentra. Deze zijn voornamelijk gericht op de vele cruisetoeristen die jaarlijks het eiland bezoeken. Eén van de bezienswaardigheden op het eiland is de Natural Bridge. Dit was lange tijd de langste natuurlijke brug in de Caraïben. Helaas is deze een aantal jaren geleden ingestort. Er is wel nog een kleinere natuurlijke brug te vinden. Een andere bezienswaardigheid is de Natural Pool aan de noordkust van het eiland. Hier vindt u een geïsoleerd stuk oceaan dat door de rotsen is afgeschermd. De Natural Pool is lastig te bereiken. Het is aan te raden om gebruik te maken van een terreinwagen om bij de Natural Pool te komen.

Vanuit de Altovistakapel in het noorden van het eiland heeft u een geweldig uitzicht over de ruige zee. Dit kleine kapelletje staat midden in een onbewoond gebied. Vergeet ook zeker niet het jaarlijkse carnaval te vieren op het eiland, om vervolgens heerlijk tot rust te komen op Palm Beach en Eagle Beach.

Autoverhuur Oranjestad


Het Queen Beatrix International Airport ligt op drie kilometer van het centrum van Oranjestad. Vanaf dit vliegveld vertrekken dagelijks vluchten naar de Verenigde Staten, Canada, landen in Zuid-Amerika en delen van Europa. Eén van de drukste route op dit vliegveld is de lijn naar het John F. Kennedy vliegveld in New York. Het vliegveld in Oranjestad staat er om bekend dat het een moeilijke aanvliegroute heeft voor piloten om te landen.
Met een huurauto kunt u heel eenvoudig het hele eiland bezichtigen.

Zo kunt u naar Jamanota, het hoogste punt op het eiland. Een andere optie is een bezoekje brengen aan het Nationaal Park Arikok, waar u kennis kunt maken met het heuvelachtige landschap van Aruba. Het westelijke gedeelte van het eiland is echter juist relatief vlak. Of rijdt langs de kust, met uw duikuitrusting in de achterbak van uw huurauto, om optimaal te kunnen genieten van het koraalrif dat rondom Aruba te vinden is. Ook zult u een aantal scheepswrakken tegenkomen.

Budget Autoverhuur Oranjestad
Boek een huurauto bij Budget om het hele eiland eenvoudig en in uw eigen tempo te kunnen bezoeken.

 • U vindt Budget Autohuur op het Queen Beatrix Airport, waardoor u heel eenvoudig uw huurauto kunt ophalen na aankomst.

 • Het boeken van een huurauto gaat heel snel en gemakkelijk; u hoeft slechts het formulier aan de linkerkant van de pagina in te vullen.

  Budget Autoverhuur Oranjestad
  Queen Beatrix Airport
  Oranjestad
  Telefoon: +297-582-8600

  Andere populaire bestemmingen:

  Miami Luchthaven
  Chicago Luchthaven
  Manhattan
  Houston Luchthaven
  Toronto Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl