Autoverhuur Gerona Luchthaven

Ben je een reis aan het boeken naar de Spaanse autonome regio van Catalonië en wens je daar gebruik te maken van een huurauto? Dan ben je bij Budget aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aanhuurauto's vind je bij Budget altijd wel een passend voertuig voor je verblijf in deze prachtige regio.

 

Waar kan je ons vinden

Gerona Luchthaven

Carretera Apt300M Desd El Term
Vilobi D Onyar
17185

Tel: 972467081

Opening hours

sunday:
08:00 - 21:45 Hrs
monday:
08:00 - 21:45 Hrs
tuesday:
08:00 - 21:45 Hrs
wednesday:
08:00 - 21:45 Hrs
thursday:
08:00 - 21:45 Hrs
friday:
08:00 - 21:45 Hrs
saturday:
08:00 - 21:45 Hrs

Budget Autoverhuur in Gerona Airport

Vind hieronder de Budget huurlocatie op de map

Ontdek Gerona met Budget

Ontdek Gerona

Deze stad werd meer dan 25 keer veroverd. De recentelijk herbouwde stadsmuren geven vandaag de dag aan waar vroeger de oude Passeig de la Muralla als bescherming voor de stad stond.

De oude stad van Gerona ligt aan de heuvel van Capuchins, aan de westzijde van de rivier Ter. Het moderne centrum van de stad ligt juist aan de andere kant van de stad, in het oosten.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Gerona is de oude kathedraal. De ‘Santa Maria de Girona’ werd gebouwd in de 11e eeuw. De façade van de kathedraal is uitgevoerd in Barok en werd voltooid in 1607. In de kerk vind je een museum, waar het altaarstuk van St. Helen één van de belangrijkste attracties is.

Niet ver hiervandaan vind je het Museu de la Història de la Ciutat, waarin je meer te weten kan komen over de rijke historie van de stad. De stad heeft ook een rijke Joodse historie. Zo vind je bijvoorbeeld op Carrer de Sant Llorenc een deuropening waar vroeger een Mezuzah is aangebracht. In deze buurt werd bij de restauratie van een aantal gebouwen een opmerkelijke middeleeuwse Jesjiva ontdekt.

Een andere bekende toeristische locatie is het Plaça de la Independència, ofwel het Onafhankelijkheidsplein. Dit plein bevindt zich in de wijk Mercadal en de naam van het plein refereert naar de vrijheid van het land na de strijd tegen Napoleon Bonaparte. 

De luchthaven van Gerona bevindt zich op 12 kilometer van het centrum van de stad. De centrale ligging van het vliegveld maakt het een ideale uitvalsbasis voor reizigers richting de Costa Brava, de Pyreneeën en Barcelona.

Barcelona ligt op nog geen 100 kilometer van het vliegveld, je kan vrij eenvoudig, via de snelweg ten zuiden van Gerona, in een uur naar Barcelona rijden.

Ook de toeristische badplaats Blanes is op slechts 30 minuten een ideale locatie om een middagje te bezoeken. Hier kan je even tot rust komen op één van de mooie stranden die Blanes te bieden heeft.

Daarnaast ligt Gerona op slechts 40 minuten van de Franse grens verwijderd. Zo rij je in twee uur naar de grote steden Toulouse en Montpellier. Ook het kleine staatje Andorra is op een kleine twee en een half uur een leuke locatie om eens te bezoeken.

Iets dichterbij, op 150 kilometer van Gerona, ligt de Franse stad Perpignan. Deze plaats wordt vaak gezien als de Franse Catalaanse hoofdstad. Hier vind je het Castillet; een oude kathedraal en kasteel van de koningen van Mallorca. In deze stad zijn ook alle straatnaamborden in zowel het Frans als Catalaans te lezen. 

Het auto verhuurkantoor bevindt zich op het onderstaande adres.

Budget Autoverhuur Gerona Luchthaven
Girona Costa Brava Airport
Vilobi D Onyar
17185 Gerona
Telefoon: +34-97-247-43-33

Book a car or van

  1. Pick up

    Netherlands

  2. Drop off

  3. Let's go

    • If you are under 30 or over 70, we need your date of birth in order to show you the most appropriate selection of vehicles. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: