1. Ophalen

    Verenigd Koninkrijk

  2. Inleveren

  3. Ga verder

    • Als je jonger bent dan 30 jaar of ouder dan 70, hebben wij uw geboortedatum nodig om u zo de meest geschikte selectie voertuigen te kunnen aanbieden. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Autoverhuur Leeuwarden

Heb je een vakantie in Leeuwarden geboekt en wil je gebruik maken van een huurauto tijdens je verblijf? Of bent je op zoek naar goedkope autoverhuur in Leeuwarden? Dan ben je bij Budget aan het juiste adres. Bij Budget vind je een ruim assortiment aan huurauto’s waardoor er altijd een geschikt voertuig voor je te vinden is. Het reserveren van een huurauto is heel eenvoudig. Je hoeft slechts gebruik te maken van het formulier aan de linkerzijde van deze pagina om je gewenste huurauto te reserveren.

Ontdek Leeuwarden met Budget

Autoverhuur in Leeuwarden

Leeuwarden is één van de grootste steden in het noorden van Nederland.  Al voor de middeleeuwen woonden er mensen in deze regio. De naam stamt zelfs al uit de 8e eeuw. Leeuwarden heeft meer dan 600 rijksmonumenten. De historische binnenstad uit de 19e eeuw bevindt zich ook op deze lijst. In de stad vind je enkele prachtige voorbeelden van de oude architectuurstromingen.

Wat te doen in Leeuwarden

De Oldehove met haar scheve kerktoren een bezoekje meer dan waard. De kerktoren werd gebouwd in de 16e eeuw maar werd nooit afgemaakt.

Maar bezoek ook de Waag, het oude handelscentrum van de stad. De Waag dateert uit 1483 en was voornamelijk bekend als boterwaag, door de vele hoeveelheden boter die hier dagelijks verhandeld werden. Ook moderne architectuur is goed vertegenwoordigd in de stad.

Voor de dosis cultuur kan je in Leeuwarden terecht. Zo vind je hier onder andere het Verzetsmuseum Friesland, het Pier Pander Museum, Tresoar en het Princessehof. Daarnaast is ook een bezoekje aan het Natuurmuseum Fryslân aan te raden. Dit museum is gehuisvest in een uit 1675 stammend gebouw. Je vindt hier onder andere een enorm skelet van een walvis.

Je kunt ook in Leeuwarden heerlijk winkelen. De stad heeft een uitgebreid winkelaanbod. Zo vind je niet alleen een weekmarkt op het Wilhelminaplein, maar ook de bekende grote winkelketens. Daarnaast zijn ook de Wirdumerdijk en de Nieuwestad prima locaties om te winkelen. Aan de rand van het centrum vind je de bekende megastores.

Met een ruim aanbod aan uitgaansgelegenheden is het ook prima vertoeven in Leeuwarden buiten werktijden. Zo vind je diverse horecagelegenheden waar je heerlijk kan dineren. Ook zijn er in Leeuwarden een aantal kroegen te vinden rond het Ruiterskwartier en aan de Nieuwestad. De muzieklefhebbers kunnen terecht in poppodium Romein en in de Asteriks. 

Maak een uitstap met uw Budget huurauto

Met je huurauto kan je ook de prachtige kleine steden en dorpjes rondom Leeuwarden bezoeken. Zo rij je in een paar minuten naar Franeker en Harlingen ten westen van de stad.

Ook de schitterende plaatsjes Sneek, Joure en Bolsward liggen niet ver van Leeuwarden vandaan. Het pittoreske Lemmer is ook een aanrader om te bezoeken.

Mocht je liever naar een grotere stad gaan, dan is Heerenveen een prima optie. In slechts een half uur rij je van Leeuwarden naar Heerenveen. Leeuwarden is natuurlijk ook bekend door de Elfstedentocht. Met je huurauto kan je heel eenvoudig en snel deze historische route met de auto nabootsen. Zodoende haal je niet alleen het optimale uit je huurauto, maar zo zie je ook de prachtige locaties.

Een huurauto maakt je verblijf in Leeuwarden eenvoudiger. Met een huurauto kan je gemakkelijker de prachtige stad en geweldige regio ontdekken. Een Budget Autoverhuur vind je op onderstaand adres. 

Budget Autoverhuur Leeuwarden
De Ruyterweg 988
921 KM Leeuwarden
Telefoon: +31 88 2847 058