1. Ophalen

    Nederland

  2. Inleveren

  3. Ga verder

    • Als je jonger bent dan 30 jaar of ouder dan 70, hebben wij uw geboortedatum nodig om u zo de meest geschikte selectie voertuigen te kunnen aanbieden. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Andere huurlocaties

Autoverhuur Groningen

Ga je richting Groningen en ben je op zoek naar goedkope autohuur? Dan ben je bij Budget aan het juiste adres. Bij Budget vind je een ruim assortiment aan goedkope huurauto’s waardoor er altijd wel een geschikt voertuig voor jou te vinden is. Vul het formulier aan de linkerkant van deze pagina in en jouw auto zal klaarstaan voor een onvergetelijke reis.

Ontdek Groningen met Budget

Autoverhuur in Groningen

Wat te doen in Groningen

De 96 meter hoge Martinitoren is wellicht één van de bekendste bouwwerken en bezienswaardigheden in Groningen. De toren werd rond 1482 voltooid en was de derde toren die op deze locatie gebouwd werd. De twee voorgaande torens werden beiden door blikseminslag verwoest. De toren huisvest momenteel 49 schitterende klokken in haar beiaard.

Behalve de Martinitoren moet je zeker ook een bezoek brengen aan de Vismarkt. Deze is gelegen aan de westzijde van de Grote Markt en huisvest een aantal schitterende oude gebouwen. Niet ver hier vandaan vind je de Korenbeurs en de Der Aa-kerk. Deze parochiekerk heeft een toren van 76 meter hoog en verwierf in 1247 al de status van parochiekerk.

Vervolg je toer langs de Grote Markt naar de Oude Boteringestraat, waar je één van de oudste huizen van de stad vindt. Daarnaast vind je hier ook de rechtbank van Groningen. Het gebouw diende vroeger als doveninstituut.

Met je gezin kan je een bezoekje brengen aan het Nederlands Stripmuseum. Dit museum werd in 2004 geopend en bevindt zich in het winkelcentrum de Westerhaven.

Ontdek meer van de rijke historie van Groningen in het Groninger Museum. Dit museum huisvest diverse kunststromingen uit verschillende tijdperken. Zo zijn er archeologische stukken te vinden die je meer vertellen over de geschiedenis van Groningen. Maar je vindt in dit museum ook moderne kunst en Aziatisch keramiek.

Evenementen

Daarnaast kan je ook een voorstelling in de Stadsschouwburg bekijken, of een concert bezoeken in de Vera aan de Oosterstraat. Jaarlijks vindt in Groningen het Noorderslag-Eurosonic Festival plaats. Dit meerdaagse evenement is één van de vooraanstaande muziekfestivals in Europa.

Zo wordt jaarlijks tijdens Noorderslag de Nederlandse pop-prijs uitgereikt aan de beste Nederlandse artiest van het jaar. Deze wordt vervolgens verwelkomd met een bierdouche op het podium. Op Eurosonic kan je muziek professionals van over de hele wereld zien tijdens de vele congressen en showcases in het centrum van de stad.

Maak een uitstap met Budget

Groningen mag dan de grootste stad van het noorden van Nederland zijn, het is niet de enige interessante stad in de regio. 

Bezoek bijvoorbeeld Delfzijl, op slechts een half uur rijden, ten noordoosten van Groningen. Deze mooie oude stad is gelegen aan de zee en dat is te merken aan de schitterende straatjes in het centrum.

Je kan ook in westelijke richting naar Leeuwarden, dat op nog geen uur rijden van Groningen ligt.

Daarnaast kan je met je huurauto ook richting Duitsland. De Duitse grens ligt immers op slechts 60 kilometer. Zo rij je in nog geen twee uur naar één van Duitslands leukste steden, Bremen, waar je kan genieten van heerlijke Duitse gerechten. Je kan in Duitsland heerlijk winkelen. Zo vindt je in de buitenwijken van de grote steden vaak enorme winkelcentra met megastores.

Vervolgens rij je eenvoudig met een achterbak vol nieuwe aankopen met je huurauto terug naar jouw verblijfplaats.

Met een huurauto kan je de stad en regio Groningen beter ontdekken. Rij met je huurauto richting de kust of breng een bezoekje aan het nabij gelegen Friesland. Het reserveren van een huurauto is eenvoudig. Vul het formulier aan de linkerkant van deze pagina in en je huurauto is gereserveerd.
Je vindt Budget autoverhuur Groningen op het onderstaande adres

Helperzoom
49722 Groningen
Telefoon: +31 88 2847 023