Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Oslo


Indien u naar Oslo vliegt dan is het aan te raden om gebruik te maken van een huurauto bij aankomst. Hierdoor kunt u eenvoudig en snel met uw huurauto naar het centrum van Oslo. U hoeft zodoende ook niet te wachten op een trein, bus of taxi. Budget heeft een ruim assortiment aan huurauto’s waardoor er altijd wel een passend voertuig voor u te vinden is.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Oslo


Oslo is gelegen aan het Oslofjord. U vindt 40 eilanden binnen de stadsgrenzen van Oslo. Het grootste eiland, de Malmøya, heeft een oppervlakte van een halve vierkante kilometer. Daarnaast vindt u in Oslo ruim 300 meren. De hoofdstraat in Oslo is vernoemd naar de Koning Karel Johan. Deze straat verbindt het koninklijk paleis met het treinstation. Aan deze straat vindt u ook de Domkirke en het Noorse Parlementsgebouw genaamd de Storting. Daarnaast vindt u in deze straat ook vele bekende winkelketens.

Het gemeentehuis, of rådhus, is een prominent gebouw in de stad. Zo wordt hier jaarlijks de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Daarnaast huisvest het niet allen de gemeenteraad maar ook diverse kuststudio’s en kunstgalerijen. Zo vindt u in het gemeentehuis bijvoorbeeld werken van Henrik Sørensen en Edvard Munch. De meeste musea vindt u op het schiereiland Bygdøy. Het is aan te raden om gebruik te maken van een huurauto om in Bygdøy te komen. Zo vindt u hier het Vikingschipmuseum waar het Osebergschip en Gokstadschip tentoongesteld worden. Deze schepen dateren uit de 9e eeuw en zijn gevonden in grafheuvels in Noorwegen. Daarnaast zijn er ook diverse objecten tentoongesteld in de musea die bij de opgravingen gevonden zijn.

Op het schiereiland vindt u ook het Norsk Folkemuseum. In dit openlucht museum zijn ruim 150 beschermde huizen te bezichtigen. In dit museum kunt u kennis maken met de lokale kelderdracht. In de stad vindt u daarnaast het Nationaal Kunstmuseum. Hier hangt onder andere ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch. Daarnaast vindt u hier ook werken van Picasso, van Gogh, Matisse en Monet.

Oslo was in 1952 de gastheer voor de Olympische Winterspelen. Vrijwel alle disciplines vonden plaats binnen de stadsgrenzen van Oslo. Zo werd het Bislett stadion voornamelijk gebruikt voor de diverse schaatsdisciplines. Het stadion werd al in 1922 geopend. Momenteel wordt het stadion voornamelijk gebruikt voor voetbal en atletiek. De springschans Holmenkollen, aan de rand van Oslo, is een aparte bezienswaardigheid.
Deze schans doet al sinds 1892 dienst als de belangrijkste skischans van de stad.

Met uw huurauto kunt u gemakkelijk met het hele gezin naar het Vigelandpark. Gelegen in het Frognerpark kunt u hier vele bronzen en stenen beelden bekijken. Een gezellige picknick met de hele familie is natuurlijk ook een optie.

Autoverhuur Oslo Luchthaven


Oslo Gardermoen Airport ligt op ruim 50 kilometer ten noorden van Oslo. Oslo Gardermoen is de grootste luchthaven van Noorwegen. Net als vele andere vliegvelden in de wereld heeft ook Gardermoen een militaire historie. De eerste vlucht vond plaats in 1912 en het vliegveld diende destijds als militaire basis voor het Noors-Deense leger. Aan het eind van 1998 werd het vliegveld geopend voor nationaal en internationaal vliegverkeer.
De infrastructuur rondom Oslo is ideaal voor het plannen van een aantal dagtripjes buiten de stad. Zo rijdt u in een uur naar het nabijgelegen Frederikstad en Porsgrunn ten zuiden van Oslo. Daarnaast kunt u ook in noordelijke richting Lillehammer rijden, waar in 1994 de Olympische Winterspelen gehouden werden.

Budget Autoverhuur Oslo
Met een huurauto kunt u eenvoudig de schoonheid van Noorwegen en Oslo verkennen. Zo kunt u de vele meren bezoeken en tot rust komen in de schitterende natuur die Noorwegen u te bieden heeft.

 • Het reserveren van een huurauto maakt het gemakkelijk om van de ene schitterende locatie naar de andere te rijden.

 • Budget Autoverhuur bevindt zich in de terminal van Oslo Gardemoen Airport. U kunt hier eenvoudig en snel uw gereserveerde huurauto ophalen.

  Budget Autoverhuur Oslo Luchthaven
  Oslo Gardemoen Airport In Terminal
  2060 Oslo
  Telefoon: +47 67 25 55 20

  Andere populaire bestemmingen:

  Evenes Luchthaven
  Stockholm Luchthaven
  Keflavik Luchthaven
  Kopenhagen Luchthaven
  Billund Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl