Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Marrakech


Wilt u een reis boeken naar deze schitterende Marokkaanse stad en bent u op zoek naar goedkope autohuur opties? Dan bent u bij Budget aan het juiste adres. Bij Budget kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan huurauto’s waardoor er altijd wel een geschikt voertuig voor u te vinden is.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Marrakech


Marrakech is een eeuwenoude stad met een prachtige rijke geschiedenis. Zo zijn er diverse schitterende bezienswaardigheden en attracties in de stad te vinden. Met een huurauto kunt u deze allemaal snel en eenvoudig bereiken. In de medina, het oude centrum van de stad, vindt u een aantal schitterende attracties die de rijke historie van de stad laten zien. Zo is de stad omringd door een 19 kilometer lange muur. Deze muur rondom de medina is gemaakt van kenmerkend rood-oranje klei en kalk, waarvan de stad haar bijnaam ‘de rode stad’ kreeg. Sommige delen van de muur zijn wel tot 6 meter hoog.

Een bezoek aan Marrakech is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de traditionele Berber markt. In deze soeks, of bazaars, waant u zich in een heus shoppers paradijs. Eén van de grootste bazaars is de soek Semmarine. Hier vindt u voornamelijk sandalen, lederen producten en sieraden. De soek Ableuh heeft echter een rijk aanbod aan heerlijk eten. Zo vindt u hier alle soorten olijven die u maar kunt bedenken. Daarnaast is er hier ook een ruim aanbod aan citroenen, pepers, mint en kappertjes.

In de soek Kchacha vindt u diverse soorten gedroogd fruit en noten. Zo zult u hier de heerlijkste gedroogde producten vinden, zoals heerlijke gedroogde vijgen, rozijnen, abrikozen en dadels. Dit is een prima locatie om uw boodschappentas te vullen met lekkere traditionele producten.
In Marrakech vindt u ook de ruïnes van het Badi paleis. Dit paleis is helaas bijna volledig afgebroken. Naast dit paleis vindt u de Dar el-Makhzen, het Koninklijk paleis. Dit paleis dateert uit de 12e eeuw en werd later in de 16e en 17e eeuw aangepast. Helaas is het paleis niet geopend voor bezoekers.

In Marrakech vindt u natuurlijk ook diverse prachtige moskeeën. Eén van de mooiste is wellicht de Ben Youssef moskee. Dit is tevens de oudste moskee in de stad. Deze moskee heeft een prachtig groen dak en een schitterende minaret. Helaas is de moskee niet meer zo groot als deze vroeger was. Een andere prachtige moskee is de Mouassine Moskee. De Mouassine Moskee, ook wel bekend als de Al Ashraf Moskee, stamt uit de 14e eeuw. In het complex van de moskee vindt u ook een hamman, een fontein en een madrassa. De fontein vindt u ten noorden van de moskee op een klein plein.

Autoverhuur Marrakech


De Jami’ al-Kutubiyah moskee, ook wel bekend als de Koutoubia Moskee, is de grootste moskee van de stad. De schitterende 77 meter hoge minaret heeft prachtige versieringen. Deze moskee vindt u in het zuidwesten van de medina. De minaret heeft zes kamers op zes verdiepingen.
De grootste madrassa, of Koranschool, vindt u in het noorden van de medina.

De Ben Youssef Madrassa werd gesticht in de 14e eeuw door Abu al-Hassan. Deze Koranschool heeft een schitterende tuin met twee galerijen. De ingang naar de gebedsruimte is gedecoreerd met prachtig oud mozaïek.

Budget Autoverhuur Marrakech
Met een huurauto kunt u het maximale uit uw verblijf in Marrakech halen. Bezoek de schitterende moskeeën in de medina en ga op ontdekkingsreis in de vele soeks. Met een huurauto kunt u ook eenvoudig al uw aankopen van de soek naar uw verblijf brengen.

 • Bezoek de prachtige attracties en bezienswaardigheden in Marrakech op uw gemak met een huurauto van Budget.

 • Budget Autoverhuur vindt u op onderstaand adres, waar u uw gereserveerde huurauto op kunt halen. Daarnaast is dit ook het adres waar u uw huurauto kunt retourneren.

  Budget Autoverhuur
  Hôtel Dawliz Rdc Angle Boulevard
  Mohammed Vi Et Bd Hassan Ii Gueliz
  Marrakech
  Telefoon: +05 24 43 87 10

  Andere populaire bestemmingen:

  Fez Luchthaven
  Kaapstad Luchthaven
  Johannesburg Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl