Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Leeuwarden


Heeft u een vakantie in Leeuwarden geboekt en wilt u gebruik maken van een huurauto tijdens uw verblijf? Of bent u op zoek naar goedkope autohuur in Leeuwarden? Dan bent u bij Budget aan het juiste adres. Bij Budget vindt u een ruim assortiment aan huurauto’s waardoor er altijd een geschikt voertuig voor u te vinden is. Het reserveren van een huurauto is heel eenvoudig. U hoeft slechts gebruik te maken van het formulier aan de linkerzijde van deze pagina om uw gewenste huurauto te boeken.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Leeuwarden


Leeuwarden is één van de grootste steden in het noorden van Nederland. Al voor de middeleeuwen woonden er mensen in deze regio. De naam stamt zelfs al uit de 8e eeuw. Leeuwarden verkreeg in 1435 haar stadsrechten. Leeuwarden heeft meer dan 600 rijksmonumenten. De historische binnenstad uit de 19e eeuw bevindt zich ook op deze lijst. In de stad vindt u enkele prachtige voorbeelden van de oude architectuurstromingen. Zo is de Oldehove met haar scheve kerktoren een bezoekje meer dan waard.

De kerktoren werd gebouwd in de 16e eeuw maar werd nooit afgemaakt. Maar bezoek ook de Waag, het oude handelscentrum van de stad. De Waag dateert uit 1483 en was voornamelijk bekend als boterwaag, door de vele hoeveelheden boter die hier dagelijks verhandeld werden.
Maar ook moderne architectuur is goed vertegenwoordigd in de stad. Zo vindt u er onder andere de 77 meter hoge Averotoren. Dit kantoorgebouw werd in 1991 voltooid en is 17 verdiepingen hoog.

Een recenter bouwwerk is de 114 meter hoge Achmeatoren, die met helder weer vanuit bijna heel Friesland zichtbaar is. Ook voor de dosis cultuur kunt u in Leeuwarden terecht. Zo vindt u hier onder andere het Verzetsmuseum Friesland, het Pier Pander Museum, Tresoar en het Princessehof. Daarnaast is ook een bezoekje aan het Natuurmuseum Fryslân aan te raden. Dit museum is gehuisvest in een uit 1675 stammend gebouw. U vindt hier onder andere een enorm skelet van een walvis. De collectie bestaat verder uit duizenden weekdieren, vlinders, kevers, vogeleieren en diverse prenten en fossielen.

U kunt ook in Leeuwarden heerlijk winkelen. De stad heeft een uitgebreid winkelaanbod. Zo vindt u niet alleen een weekmarkt op het Wilhelminaplein, maar ook de bekende grote winkelketens. Daarnaast zijn ook de Wirdumerdijk en de Nieuwestad prima locaties om te winkelen.
Aan de rand van het centrum vindt u de bekende megastores.

Met een ruim aanbod aan uitgaansgelegenheden is het ook prima vertoeven in Leeuwarden buiten werktijden. Zo vindt u diverse horecagelegenheden waar u heerlijk kunt dineren. Ook zijn er in Leeuwarden een aantal kroegen te vinden rond het Ruiterskwartier en aan de Nieuwestad. De muzieklefhebbers kunnen terecht in poppodium Romein en in de Asteriks.

Autoverhuur Leeuwarden


Met uw huurauto kunt u ook de prachtige kleine steden en dorpjes rondom Leeuwarden bezoeken. Zo rijdt u in een paar minuten naar Franeker en Harlingen ten westen van de stad. Ook de schitterende plaatsjes Sneek, Joure en Bolsward liggen niet ver van Leeuwarden vandaan.
Het pittoreske Lemmer is ook een aanrader om te bezoeken.

Mocht u liever naar een grotere stad gaan, dan is Heerenveen een prima optie. U rijdt in slechts een half uur van Leeuwarden naar Heerenveen.
Leeuwarden is natuurlijk ook bekend door de Elfstedentocht. Met uw huurauto kunt u heel eenvoudig en snel deze historische route met de auto nabootsen. Zodoende haalt u niet alleen het optimale uit uw huurauto, maar zo ziet u ook de prachtige locaties die deze duurtochten aandoen.

Budget Autoverhuur Leeuwarden
Een huurauto maakt uw verblijf in Leeuwarden eenvoudiger. Met een huurauto kunt u gemakkelijker de prachtige stad en geweldige regio ontdekken.

 • Met een huurauto kunt u onder andere de Elfstedentocht rijden. Bezoek de pittoreske plaatsjes langs de route van deze bekende duurtocht.

 • Budget Autoverhuur vindt u op onderstaand adres. U kunt hier uw huurauto ophalen en terug brengen.

  Budget Autoverhuur Leeuwarden
  De Ruyterweg 98
  8921 KM Leeuwarden
  Telefoon: +31 88 2847 058

  Andere populaire bestemmingen:

  Amsterdam
  Arnhem
  Den Haag
  Breda
  Groningen

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl