Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Larnaca


Bent u een vakantie aan het plannen naar Cyprus en wilt u gebruik maken van een huurauto bij aankomst? Dan vindt u bij Budget zeker een voertuig dat aan al uw wensen voldoet. Met een groot assortiment aan huurauto’s is er vrijwel zeker een passende auto voor u te vinden.

Auto huren voor al uw reiswensen in Larnaca


Larnaca is de twee na grootste stad van Cyprus. De stad is gelegen in het westen van het Griekse gedeelte van Cyprus. De haven van Larnaca, de Larnaca Marina, is één van de vier officiële toegangspunten van Cyprus via de zee. Niet ver van Larnaca Airport vindt u de Larnaca zoutmeren. Deze vier meren zijn de grootste van zijn type in Cyprus. Deze meren zijn in totaal ruim 2 vierkante kilometer groot. Naast de natuurlijke schoonheid van deze meren vindt u hier ook diverse soorten watervogels. In de winter is de kans groot dat u hier ook flamingo’s tegen zult komen.

In de buurt van de zoutmeren vindt u ook een beeld van Zeno, vlak naast de American Academy. Zeno is de oprichter van de Stoic filosofie school. Niet ver hiervandaan vindt u ook de ondergrondse kapel van Ayia Phaneromeni. Dit zijn ideale locaties om te bezoeken met uw huurauto.
Niet ver van de zoutvlaktes vindt u ook de Hala Sultan Tekke. Deze eeuwenoude moskee is vernoemd naar Hala Sultan, of Umm Haram, de min van de Profeet Mohammed en vrouw van Ubada bin al-Samit. U vindt hier naast de moskee ook een oud mausoleum, een schitterende minaret en een oude begraafplaats.

Een andere bezienswaardigheid is de kerk van Sint Lazarus. Gelegen in het centrum van Larnaca is de 9e eeuwse kerk één van de belangrijkste religieuze attracties van Cyprus. Volgens de oude verhalen kunt u hier de tombe van Lazarus vinden. Daarnaast is het in barok uitgevoerde interieur meer dan de moeite waard om te bezoeken. Er is ook een kunst galerij en een museum te vinden in het centrum van Larnaca. In het museum zult u veel antieke stukken van Dementrios Pieridis vinden.

De keuken in Larnaca wordt gedomineerd door de vele soorten vis die lokaal door de vele vissersboten gevangen worden. Daarnaast maakt de plaatselijke keuken veel gebruik van verschillende soorten bonen. In de vele kleine restaurantjes in Larnaca vindt u ook de bekende specialiteiten als dolmades, keftedes en diverse salades. U zult waarschijnlijk ook een hoop verschillende lamsgerechten op de menu’s in Larnaca zien staan.
Met uw huurauto kunt u ook Limasol bezoeken. Deze stad ligt ten zuidwesten van Larnaca. In Limasol vindt u diverse cruiseschepen die naar Egypte en Israël vertrekken. Daarnaast vindt u in Limasol ook diverse kerken, een grote moskee, een dierentuin en het schitterende oude kasteel Limasol.

Autoverhuur Larnaca Luchthaven


Larnaca International Airport ligt op 5 kilometer ten zuidwesten van Larnaca. Het is het grootste vliegveld van Cyprus en een belangrijke toegangspoort voor het toerisme in Cyprus. Het vliegveld werd gebouwd in 1974, vlak nadat het vliegveld in Nicosia werd gesloten. Vanaf het vliegveld rijdt u eenvoudig in een paar minuten naar het centrum van Larnaca. U kunt ook met uw huurauto richting de hoofdstad Nicosia, dat ten noordwesten van Larnaca ligt.

Deze verdeelde hoofdstad is opgedeeld in een Turks en Grieks gedeelte. Het is de nog enige overgebleven verdeelde hoofdstad van de wereld. In Nicosia zijn een hoop interessante bezienswaardigheden. Zo vindt u hier de Ledra Straat. Deze winkelstraat ligt midden tussen de twee delen van Nicosia.

Budget Autoverhuur Larnaca
Met een huurauto kunt u alle uithoeken van dit schitterende eiland bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld ook het nabijgelegen Limasol en de hoofdstad Nicosia.

 • Om een huurauto te reserveren dient u slechts het formulier aan de linkerkant van de pagina in te vullen.

 • U vindt Budget Autoverhuur in de aankomsthal van Larnaca Airport. Hier kunt u uw gereserveerde huurauto ophalen en retourneren.

  Budget Autoverhuur Larnaca Luchthaven
  Larnaca Airport
  Arrival Hall
  6027 Larnaca
  Telefoon: +357-24-643293

  Andere populaire bestemmingen:

  Antalya Luchthaven
  Izmir Luchthaven
  Dubai Luchthaven
  Tel Aviv

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl