Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Keflavik Luchthaven


Maak gebruik van goedkoop autoverhuur tijdens uw verblijf zodat u niets hoeft te missen tijdens uw bezoek aan Keflavik.
Budget Autoverhuur zorgt ervoor dat uw autoverhuur in IJsland vlekkeloos verloopt. Zorg ervoor dat u verzekerd bent van de beste keuze betreft autoverhuur.

Goedkoop een auto huren in Keflavik


De stad Keflavik, wat 'drijfhoutbaai' betekent, bevindt zich in het zuidwestelijke gedeelte van IJsland in de regio Reykjanes. Reykjanes is één van de drie gemeenten die werden samengevoegd tot Reykjanesbaer. Keflavik is verbonden met twee andere steden, namelijk Hafnir en Njavorik. Dit gebied is kenmerkend voor de geografie van IJsland en wordt zodoende gedomineerd door eindeloze velden van mossen en winterharde planten. Daarnaast wordt het omringd door een schitterende baai.

De stad heeft een rijke geschiedenis. Keflavik, gesticht in de 16e eeuw, was een klein vissersdorp waar logischerwijs een visverwerkende industrie opgezet werd. Naarmate de stad groeide was er de noodzaak van een luchthaven. Deze werd in het begin gebruikt als militaire basis van de NAVO en diende als noodzakelijke tussenstop voor het bijtanken van trans-Atlantische straalvliegtuigen. Sindsdien wordt de internationale luchthaven van Keflavik gebruikt voor commerciële vluchten. Momenteel dient de luchthaven als IJslands belangrijkste hub voor internationale vluchten.
Keflavik speelde ooit een belangrijke rol in de koude oorlog.

De Verenigde Staten controleerden het onderwaterverkeer dat tussen Groenland en de Noorse zeeën in de Atlantische oceaan plaatsvond. Het gebied werd voornamelijk gebruikt voor radarcontroles, reddingsoperaties op zee, het bijtanken in de lucht en het onderscheppen van vijandige vliegtuigen. Toen de Sovjet-Unie instortte trok de VS haar leger terug uit IJsland en werd de basis eindelijk gesloten. Bezoekers zullen zodoende ondervinden dat de stad rijk is aan militaire verhalen.

Vooral tijdens de wintermaanden is het aan te raden om een auto te huren. Zodoende kunt u bijvoorbeeld eenvoudig Sundhollin bezoeken. Sundhollin is het enige binnenzwembad van de stad Reykjavik. En als u dan toch al in Reykjavik bent moet u ook zeker het stadhuis, de grote vijver en het parlementsgebouw bezoeken. Het parlementsgebouw in Reykjavik heet Austorvollur en wordt gezien als één van de oudste parlementsgebouwen ter wereld.

Autoverhuur Luchthaven Keflavik


Reizigers die goedkoop een auto huren zullen optimaal hiervan gebruik kunnen maken door een aantal geweldige uitstapjes buiten de stad te maken. Zo is bijvoorbeeld de vuurtoren van Grotta, op ongeveer 32 kilometer buiten het centrum van Reykjavik, een geweldige locatie om te genieten van de schitterende omgeving en spectaculaire zonsondergangen.

Ook de Universiteit en de Nationale bibliotheek van IJsland zijn een bezoekje meer dan waard. De bibliotheek bevindt zich op de universiteitscampus en is de grootste van het land, met meer dan één miljoen stukken in haar rijke en omvangrijke collectie.
Op ongeveer 34 kilometer van het centrum ligt ook het Nationaal Museum van IJsland, dat in 1863 werd opgericht.

Dit museum is gevuld met collecties van verschillende IJslandse voorwerpen, waarvan enkele vroeger in diverse Deense musea te vinden waren. Ook Perlan is het bezoeken meer dan waard. Ook dit gebouw is een mooie bezienswaardigheid in de hoofdstad. Neem ook de tijd om de Nationale Kathedraal, de Haven van Reykjavik en Smaralind te bezoeken. Laatstgenoemde is één van de grootste winkelcentra van het land.

Budget Rent A Car Keflavik Luchthaven

Met een huurauto heeft u snel toegang tot de beste bezienswaardigheden in Keflavik en omstreken.

 • Door het formulier aan de linkerzijde van deze pagina in te vullen kunt u eenvoudig en snel een comfortabele en betrouwbare huurauto reserveren.

 • U kunt uw huurauto eenvoudig ophalen en terug brengen bij Budget op Keflavik Airport.

  Budget Autohuur Keflavik Luchthaven
  Reykjavik Keflavik
  International Airport
  235 Keflavik
  Telefoon: 354-5626060

  Andere populaire bestemmingen:

  Kopenhagen Luchthaven
  Billund Luchthaven
  Helsinki Luchthaven
  Bergen Luchthaven
  Oslo Gardermoen Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl