Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Katowice


Bent u van plan om Katowice en de Poolse provincie Silezië te ontdekken en wenst u daarbij gebruik te maken van een goedkope huurauto?
Dan heeft Budget de perfecte oplossing voor u. Budget heeft een ruim assortiment aan huurauto’s waardoor er altijd een passend voertuig voor u te vinden is. U kunt heel eenvoudig goedkope autohuur regelen bij Budget. Vul hiervoor het formulier aan de linkerkant van de pagina in en u kunt tijdens uw verblijf in Katowice gebruik maken van een goedkope huurauto.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Katowice


Katowice is gelegen in het zuiden van Polen, aan de rivieren de Rawa en de Klodnica. Met bijna 3 miljoen inwoners is Katowice één van de grootste steden van Polen. De stad heeft een rijke, relatief jonge historie. Katowice is, in tegenstelling tot vele andere Poolse steden, van oorsprong geen eeuwenoude stad. De stad begon pas echt te groeien tijdens de industriële revolutie in de 19e eeuw.

De inwoners van de stad mochten in de jaren ‘20 via een referendum kiezen of de regio aan Duitsland of Polen toegewezen zou worden. Ondanks het feit dat een ruime meerderheid koos voor Duitsland, werd het land toegevoegd aan het nieuw opgerichte Polen. Dit was niet de laatste keer dat de stad het in de 20e eeuw moeilijk had. Zo werd de stad in de Tweede Wereldoorlog bezet door de Duitsers en heette de stad van 1953 tot 1956 Stalinogrod als onderdeel van de Sovjet Unie.

In Katowice vindt u vele schitterende oude gebouwen en bezienswaardigheden.
Zo is het Silesian Theater een prachtig gebouw om te bezoeken in de avonduren. Dit theater werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw en is gedurende de avonden prachtig verlicht. Eén van de moderne bezienswaardigheden in Katowice is het Spodek. Deze ‘schotel’ werd geopend in 1971 en biedt plaats aan 11.500 bezoekers. De grote zaal wordt voornamelijk gebruikt voor muziekconcerten en grote sportevenementen.

Zo hebben wereldberoemde namen als Metallica, Alice in Chains, Deep Purple en Pearl Jam hier opgetreden. Een aantal van deze grote acts hebben hier ook een live-album opgenomen. Het complex huisvest ook een ijshal, hotel, drie parkeergarages en een fitnesszaal.
Katowice heeft een rijk sportverleden. Zo werd onder andere het atletiek indoorkampioenschap in 1975 in de stad gehouden. Daarnaast zijn er ook nationale en internationale ijshockey-, gewichtheffen-, en basketbal finales in de stad gehouden.

Net buiten Katowice vindt u het Silesian stadion. Dit stadion bood vroeger ruimte voor ruim 120.000 toeschouwers, maar biedt vandaag de dag plaats aan slechts 55.000 bezoekers. Naast diverse voetbal- en speedway wedstrijden heeft ook U2 hier opgetreden.

Autoverhuur Katowice Luchthaven


De Katowice Purzowice Airport bevindt zich op ongeveer 30 kilometer van het centrum van Katowice. Het vliegveld werd in de jaren ‘40 door de Luchtwaffe gebouwd om te dienen als militaire basis. Na de oorlog werd het vliegveld ook nog als militaire basis gebruikt. Nu was het de beurt aan de Sovjet Unie om hier hun basis op te bouwen.

Pas in 1966 vloog het eerste passagiersvliegtuig vanaf het vliegveld Katowice naar Warschau. Met uw huurauto kunt u heel eenvoudig van het vliegveld naar uw bestemming reizen. Ook voor shoppen bent u in Katowice op de juiste locatie. Zo vindt u hier het Silesia City Center. Dit grote winkelcentrum is één van de drie grootste in Polen en werd geopend in 2005. Het winkelcentrum is gebouwd op het terrein van een oude mijn. Gelukkig zijn enkele oude mijngebouwen bewaard gebleven, zodat u kunt zien wat er vroeger op deze locatie plaats vond.

Budget Autoverhuur Katowice
Katowice is een schitterende stad met een aantrekkelijke mix van oud en nieuw. Met enkele grote winkelcentra, diverse musea en prachtige attracties is het een ideale stad om een aantal dagen in te verblijven.

 • Met een huurauto kunt u eenvoudig vele schitterende locaties in Katowice bewonderen. Daarnaast kunt u met uw huurauto ook de regio rondom Katowice bezoeken.

 • U vindt Budget op de Katowice Pyrzowice Airport. Zodoende kunt u na aankomst heel eenvoudig uw gereserveerde huurauto ophalen.

  Budget Autoverhuur Katowice
  Katowice Pyrzowice Airport
  Ul. Wolnosci 90
  42-625 Katowice
  Telefoon: +48-32-2845011

  Andere populaire bestemmingen:

  Warschau Luchthaven
  Boedapest Luchthaven
  Zurich Luchthaven
  Marseille Luchthaven
  Düsseldorf Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl