Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Izmir


Indien u een vakantie naar het prachtige Izmir heeft geboekt en op zoek bent naar goedkopeautohuur, dan bent u bij Budget aan het juiste adres. Met een uitgebreid aanbod aan huurauto’s is er bij Budget altijd wel een geschikte huurauto voor u te vinden.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Izmir


Izmir bevindt zich in het westen van Turkije. Het is met ruim 2.5 miljoen inwoners de twee na grootste stad van dit schitterende land. De stad is gelegen aan de Egeïsche Zee en heeft na de haven van Istanbul de belangrijkste haven van het land. Er zijn in Izmir een aantal schitterende bezienswaardigheden te vinden.

Zo vindt u hier het Atatürk museum. Mustafa Kemal Atatürk wordt gezien als één van de belangrijkste figuren in de recente Turkse historie. Zo was Atatürk onder andere een officier van het Turkse leger, een staatsman, schrijver en tevens grondlegger en eerste president van de jonge Turkse republiek.

Met uw huurauto kunt u heel eenvoudig een dag plannen waarin u de nabij gelegen ruïnesteden kunt bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de tempel van Artemis, gelegen in Selcuk op 50 kilometer ten zuiden van Izmir. Hier vindt u naast de tempel de geweldige Ayasolukheuvel.
U kunt vervolgens doorrijden naar het schitterende Efeze.

Deze stad wordt gezien als het belangrijkste archeologische gebied van Turkije. Hier vindt u onder andere de tombe van de apostel Johannes, de Poort van Mazaeus en Mitridates en de adembenemende bibliotheek van Celsus. Ook vindt u hier de overblijfselen van de tempel van Hadrianus en van de tempel van Artemis. In Izmir kunt u ook kennis maken met de vele heerlijke gerechten uit de Turkse keuken.

Zo zult u hier een tarhana soep vinden, wat gemaakt is van gedroogde yoghurt en tomaten. Maar ook de bekende Izmir köfte, boyoz en lokma zullen op de menu’s te vinden zijn. Ook zult hier vaak gerechten met suçuk tegenkomen. Deze knoflookworst is erg populair in Izmir.
Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Izmir is de Klokkentoren in de haven. Deze is ruim 25 meter hoog en was een cadeau van de toenmalige Duitse keizer.

Autoverhuur Izmir Luchthaven


Det Izmir Adnan Menderes International Airport bevindt zich op 18 kilometer ten zuidwesten van de stad. Het is de twee na grootste luchthaven van het land. Het vliegveld is vernoemd naar de oud minister Adnan Menderez. Om in het centrum van Izmir te komen, kunt u gebruik maken van een trein. Al is het aan te raden om gebruik te maken van een huurauto, aangezien de trein u niet snel naar uw bestemming zal brengen.

Met uw huurauto rijdt u eenvoudig in een kwartier naar het Forum Bornova Shopping Centre, wat op ongeveer 10 kilometer van Izmir ligt. Met een ruime keus aan winkeltjes, recreatiecentra en bioscopen is dit winkelcentrum de ideale locatie om eens heerlijk te ontspannen, geld uit te geven en leuke dingen te doen.

Daarnaast zult u wellicht zien dat Bornova de ideale locatie is voor sportliefhebbers. Zo vindt u hier een kartbaan, 8 tennis bannen, 4 voetbal velden, 7 zwembaden, 2 sporthallen en ook nog eens ruim 50 basketbal velden. In Bornova is ook een groot museum te vinden in de Ege Universiteit, waar u meer te weten kunt komen over de natuur in de omgeving.

Budget Autoverhuur Izmir
Van de schitterende opgravingen, ruïnes en overblijfselen van de oudheid tot de vele winkels en sportvelden in Bornava; In Izmir is er meer te zien en te beleven met een goedkope huurauto van Budget.

 • Het reserveren van een huurauto in Izmir is heel eenvoudig. U hoeft hiervoor slechts het formulier aan de linkerkant van deze pagina in te vullen.

 • U vindt Budget Autoverhuur in de aankomsthal van de Adnan Menderes Airport. Hier kunt u na aankomst eenvoudig uw gereserveerde huurauto ophalen en terugbrengen.

  Budget Autohuur Izmir
  Adnan Menderes Int Airport Domestic
  Domestic Arrivals
  Izmir
  Telefoon: +90-232-274-1111

  Andere populaire bestemmingen:

  Larnaca Luchthaven
  Antalya Luchthaven
  Dubai Luchthaven
  Tel Aviv

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl