Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Innsbruck Luchthaven


Heeft u uw reis geboekt naar Tirol en bent u op zoek naar een geschikte huurauto voor uw verblijf in deze populaire deelstaat in Oostenrijk?
Dan vindt u bij Budget zeker een passende huurauto voor uw verblijf in deze populaire bestemming.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Innsbruck


De 800 jaar oude stad Innsbruck is één van de meest populaire wintersportbestemmingen van Oostenrijk. De stad dankt haar naam aan de brug die vroeger over de rivier de Inn liep. De ligging in de Alpen maakt van Innsbruck een populaire bestemming. Innsbruck ligt in een vallei tussen een aantal hoge bergen. Zo vindt u de Nordkette in het noorden van de stad, en de Serles en Patscherkofel in het zuiden.

U vindt diverse ski resorts in de omgeving van Innsbruck. Het drukste gedeelte vindt u voornamelijk aan de populaire Nordkette. Daarnaast zijn er in de zomer ook genoeg activiteiten te doen in de stad. Zo is de stad ook erg populair onder mountainbikers en wandelaars. Mocht u Innsbruck gedurende de zomermaanden bezoeken, dan is er alsnog een hoop te zien en te beleven. Zo vindt u hier het Goldenes Dachl. Dit gebouw werd rond 1500 gebouwd en is versierd met ruim 2.500 vergulde koperen daktegels. In dit gebouw vindt u ook het Maximilianum Museum.

Een stukje verderop in de stad vindt u het Tiroler Volkskunstmuseum, dat in 1929 geopend werd. Hier komt u meer te weten over de historische volkskunst van Tirol. De verzameling dateert voor een groot gedeelte van voor de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast huisvest Innsbruck ook één van Oostenrijks mooiste gotische kerken. De Hofkirche werd gebouwd tussen 1553 en 1563 door Ferdinand de Eerste ten ere van zijn grootvader, Maximilian de Eerste.

In de kerk, gelegen aan de Universitätsstrasse, vindt u 28 grote brozen beelden van voorvaderen en familieleden van Ferdinand de Eerste. Daarnaast zijn er ook nog 23 kleinere beelden in deze kerk te vinden. Andreas Hofer, één van de helden van Tirol, is begraven in de kerk. Van hem is er een standbeeld te vinden in de kerk.

Innsbruck organiseerde tot op heden twee maal de Olympische Winterspelen. In 1964 organiseerde de stad de 9e Olympische Winterspelen. Dit was de eerste keer dat de Olympische vlam werd ontstoken in Olympia. Dat jaar won Sjoukje Dijkstra goud op het kunstrijden, terwijl Kees Verkerk zilver won op de 1500 meter.

Twaalf jaar later organiseerde de stad nogmaals de Winterspelen. Het Nederlandse team op de twaalfde editie van de Winterspelen bestond slechts uit 7 atleten. Toch won Nederland zes medailles dat jaar. Eenmaal goud, tweemaal zilver en drie keer brons.

Autoverhuur Innsbruck Luchthaven


Innsbruck Airport, of Luchthaven Innsbruck-Kranebitten, is het grootste vliegveld van de regio Tirol. Vooral in de winter is dit vliegveld erg populair, door de toestroom van vele wintersportliefhebbers. Innsbruck Airport ligt op bijna 3 kilometer van het centrum van Innsbruck vandaan.
Met uw huurauto kunt u heel eenvoudig van het vliegveld naar uw hotel in de stad rijden.

U kunt zodoende gemakkelijk uw bagage in de auto kwijt. Daarnaast is een huurauto ideaal om uw ski’s en snowboard te vervoeren. Daarnaast kunt u uw mountainbike meenemen naar de beste locaties.. Ook voor het plannen van enkele dagtripjes is het handig om gebruik te maken van een huurauto. Zo bent u in een anderhalf uur rijden in Bolzano, gelegen in het noorden van Italië. Een trip naar Garmisch-Partenkirchen, waar jaarlijks het schansspringen gehouden wordt op Nieuwjaarsdag, ligt op minder dan een uur rijden ten noorden van Innsbruck.

Of rijdt een stukje langer en ontdek München, gelegen op twee uur rijden van Innsbruck. Daarnaast zijn er in de regio Tirol genoeg kleine pittoreske plaatsjes te vinden waar u echt kennis kunt maken met de Tiroolse cultuur. Zo ligt Seefeld slechts een half uur van Innsbruck vandaan.

Budget Autoverhuur Innsbruck
Het boeken van een huurauto is eenvoudig. Vul het formulier aan de linkerkant van deze pagina in en u bent er van verzekerd dat er een huurauto voor u klaar staat bij aankomst op Innsbruck Airport.

 • Met een huurauto kunt u eenvoudig Tirol ontdekken. Ook kunt u gemakkelijk naar Italië, Zwitserland en Duitsland rijden.

 • Budget Autoverhuur vindt u op Innsbruck-Kranebitten Airport, waardoor u bij aankomst eenvoudig en snel uw gereserveerde huurauto kunt ophalen. Zodoende begint uw vakantie direct bij aankomst!

  Budget Autoverhuur Innsbruck
  Avis Counter, Kranebitten Airport
  6020 Innsbruck
  Telefoon: + 43 512 571754

  Andere populaire bestemmingen:

  Praag Luchthaven
  Charleroi Luchthaven
  Zurich Luchthaven
  Hamburg Luchthaven
  Bordeaux Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl