Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Groningen


Gaat u richting Groningen en bent u op zoek naar goedkope autohuur? Dan bent u bij Budget aan het juiste adres. Bij Budget vindt u een ruim assortiment aan goedkope huurauto’s waardoor er altijd wel een geschikt voertuig voor u te vinden is.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Groningen


De 96 meter hoge Martinitoren is wellicht één van de bekendste bouwwerken en bezienswaardigheden in Groningen. De toren werd rond 1482 voltooid en was de derde toren die op deze locatie gebouwd werd. De twee voorgaande torens werden beiden door blikseminslag verwoest. De toren huisvest momenteel 49 schitterende klokken in haar beiaard.

Behalve de Martinitoren moet u zeker ook een bezoek brengen aan de Vismarkt. Deze is gelegen aan de westzijde van de Grote Markt en huisvest een aantal schitterende oude gebouwen. Niet ver hier vandaan vindt u de Korenbeurs en de Der Aa-kerk. Deze parochiekerk heeft een toren van 76 meter hoog en verwierf in 1247 al de status van parochiekerk.

Vervolg uw toer langs de Grote Markt naar de Oude Boteringestraat, waar u één van de oudste huizen van de stad vindt. Daarnaast vindt u hier ook de rechtbank van Groningen. Het gebouw diende vroeger als doveninstituut. Met het gezin kunt u een bezoekje brengen aan het Nederlands Stripmuseum. Dit museum werd in 2004 geopend en bevindt zich in het winkelcentrum de Westerhaven.

Ontdek meer van de rijke historie van Groningen in het Groninger Museum. Dit museum huisvest diverse kunststromingen uit verschillende tijdperken. Zo zijn er archeologische stukken te vinden die u meer vertellen over de geschiedenis van Groningen. Maar u vindt in dit museum ook moderne kunst en Aziatisch keramiek.

In Groningen kunt u ook heerlijk tot rust komen in één van de vele parken in de stad. Zo kunt u naar het grootste park in het westen van de stad, het Stadspark. Hier vindt u het Stadsparkpaviljoen en een monument ter eerbetoon aan initiatiefnemer Jan Evert Scholten. Daarnaast kunt u ook een voorstelling in de Stadsschouwburg bekijken, of een concert bezoeken in de Vera aan de Oosterstraat.

Jaarlijks vindt in Groningen het Noorderslag-Eurosonic Festival plaats. Dit meerdaagse evenement is één van de vooraanstaande muziekfestivals in Europa. Zo wordt jaarlijks tijdens Noorderslag de Nederlandse pop-prijs uitgereikt aan de beste Nederlandse artiest van het jaar. Deze wordt vervolgens verwelkomd met een bierdouche op het podium. Op Eurosonic vindt u muziek professionals van over de hele wereld tijdens de vele congressen en showcases in het centrum van de stad.

Autoverhuur Groningen


Groningen mag dan de grootste stad van het noorden van Nederland zijn, het is niet de enige interessante stad in de regio. Bezoek bijvoorbeeld Delfzijl, op slechts een half uur rijden, ten noordoosten van Groningen. Deze mooie oude stad is gelegen aan de zee en dat is te merken aan de schitterende straatjes in het centrum. U kunt ook in westelijke richting naar Leeuwarden, dat op nog geen uur rijden van Groningen ligt.

Daarnaast kunt u met uw huurauto ook richting Duitsland. De Duitse grens ligt immers op slechts 60 kilometer. Zo rijdt u in nog geen twee uur naar één van Duitslands leukste steden, Bremen, alwaar u kunt genieten van heerlijke Duitse gerechten. Ook kunt u in Duitsland heerlijk winkelen. Zo vindt u in de buitenwijken van de grote steden vaak enorme winkelcentra met megastores. Vervolgens rijdt u heel eenvoudig met een achterbak vol nieuwe aankopen met uw huurauto terug naar uw verblijfplaats.

Budget Autoverhuur Groningen
Met een huurauto kunt u de stad en regio Groningen beter ontdekken. Rijdt met uw huurauto richting de kust of breng een bezoekje aan het nabij gelegen Friesland.

 • Het reserveren van een huurauto is eenvoudig. Vul het formulier aan de linkerkant van deze pagina in en uw huurauto is gereserveerd.

 • Budget Autoverhuur vindt u op onderstaand adres. U kunt hier uw gereserveerde huurauto ophalen en retourneren.

  Budget Autoverhuur
  Helperzoom 4
  9722 Groningen
  Telefoon: +31 88 2847 023

  Andere populaire bestemmingen:

  Amsterdam
  Den Haag
  Eindhoven
  Breda
  Vlissingen

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl