Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Gerona


Bent u een reis aan het boeken naar de Spaanse autonome regio van Catalonië en wenst u daar gebruik te maken van een huurauto?
Dan bent u bij Budget aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aanhuurauto's vindt u bij Budget altijd wel een passend voertuig voor uw verblijf in deze prachtige regio.

Auto huren voor al uw reiswensen in Gerona


Gerona heeft een rijke historie. Zo werd het meer dan 25 keer veroverd in haar historie. De recentelijk herbouwde stadsmuren geven vandaag de dag aan waar vroeger de oude Passeig de la Muralla als bescherming voor de stad stond. De oude stad van Gerona ligt aan de heuvel van Capuchins, aan de westzijde van de rivier Ter. Het moderne centrum van de stad ligt juist aan de andere kant van de stad, in het oosten.
Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Gerona is de oude kathedraal. De ‘Santa Maria de Girona’ werd gebouwd in de 11e eeuw. De façade van de kathedraal is uitgevoerd in Barok en werd voltooid in 1607. In de kerk vindt u een museum, waar het altaarstuk van St. Helen één van de belangrijkste attracties is.

De romaneske Sant Pere de Galligants werd gebouwd in 992. Bijna duizend jaar later werd dit de locatie voor het Museu d'Arqueologia de Catalunya, ofwel het Archeologie Museum van Catalonië. Niet ver hiervandaan vindt u het Museu de la Història de la Ciutat, waarin u meer te weten kunt komen over de rijke historie van de stad. De stad heeft ook een rijke Joodse historie. Zo vindt u bijvoorbeeld op Carrer de Sant Llorenc een deuropening waar vroeger een Mezuzah is aangebracht. Hier in de buurt is ook het Catalaanse Joodse Museum te vinden. In deze buurt werd bij de restauratie van een aantal gebouwen een opmerkelijke middeleeuwse Jesjiva ontdekt.

Een andere bekende toeristische locatie is het Plaça de la Independència, ofwel het Onafhankelijkheidsplein. Dit plein bevindt zich in de wijk Mercadal en de naam van het plein refereert naar de vrijheid van het land na de strijd tegen Napoleon Bonaparte.

Autoverhuur Gerona Luchthaven


De luchthaven van Gerona bevindt zich op 12 kilometer van het centrum van de stad. De centrale ligging van het vliegveld maakt het een ideale uitvalsbasis voor reizigers richting de Costa Brava, de Pyreneeën en Barcelona. Barcelona ligt op nog geen 100 kilometer van het vliegveld.
Gerona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noordoosten van Spanje. Mocht u meer van Catalonië willen ontdekken, dan kunt u vrij eenvoudig, via de snelweg ten zuiden van Gerona, in een uur naar Barcelona rijden.

Ook de toeristische badplaats Blanes is op slechts 30 minuten een ideale locatie om een middagje te bezoeken. Hier kunt u even tot rust komen op één van de mooie stranden die Blanes te bieden heeft. Daarnaast ligt Gerona op slechts 40 minuten van de Franse grens verwijderd.

Zo rijdt u in dik twee uur naar de grote steden Toulouse en Montpellier. Ook het kleine staatje Andorra is op een kleine twee en een half uur een leuke locatie om eens te bezoeken. Iets dichterbij, op 150 kilometer van Gerona, ligt de Franse stad Perpignan. Deze plaats wordt vaak gezien als de Franse Catalaanse hoofdstad. Hier vindt u het Castillet; een oude kathedraal en kasteel van de koningen van Mallorca. In deze stad zijn ook alle straatnaamborden in zowel het Frans als Catalaans te lezen.

Budget Autoverhuur Gerona
Om Catalonië en de stad Gerona beter te leren kennen is het verstandig om gebruik te maken van een huurauto. Met een huurauto kunt u zodoende een bezoekje brengen aan de nabijgelegen steden Barcelona en Perpignan.

 • Het boeken van een huurauto gaat heel eenvoudig. U hoeft slechts het formulier aan de linkerkant van de pagina in te vullen.

 • Budget Autoverhuur is gevestigd op de Gerona-Costa Brava Airport. Hierdoor kunt u eenvoudig en snel na aankomst al gebruik maken van uw huurauto.

  Budget Autoverhuur
  Gerona Girona Costa Brava Airport
  Vilobi D Onyar
  17185 Gerona
  Telefoon: +34-97-247-43-33

  Andere populaire bestemmingen:

  Faro Luchthaven
  Lissabon Luchthaven
  Malaga Luchthaven
  Alicante Luchthaven
  Barcelona Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl