Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Florence


Heeft u een vakantie geboekt in het schitterende Toscane in Italië? Dan is het aan te raden om een huurauto bij Budget te boeken en meer dan deze prachtige regio te zien. Met een ruim assortiment aan huurauto’s is er altijd wel een passend voertuig voor u te vinden.

Auto huren voor al uw reiswensen in Florence


Florence, of Firenze, is de hoofdstad van de regio Toscane. Gelegen aan de rivier Arno is Florence een van de bekendste culturele steden van Italië. De stad werd in 59 voor Christus gesticht door de toenmalige machthebber Julius Caesar onder de naam Florentia. Florentia is Latijn voor ‘bloei’. Florence is voornamelijk bekend als de renaissancestad van Italië. Het centraal gelegen Palazzo della Signoria is één van de belangrijkste pleinen van Florence. Op dit plein vindt u onder andere het Palazzo Vecchio. Dit gebouw werd in 1314 voltooid en is tegenwoordig een beeldschoon museum. In dit museum vindt u enkele werken van Donatello en Pontormo.

Op ditzelfde plein vindt u het Uffizi. Dit museum wordt gezien als één van de belangrijkste kunstmusea van Italië, en van de wereld. Het gebouw werd voltooid in 1581 en bevat een schitterende grote collectie van bekende kunstschilders. Zo hangen in dit museum werken van Rafael, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Duccio en Rembrandt. Daarnaast staan er in de centrale hal veel oude beeldhouwwerken. Omdat dit museum dusdanig beroemd is, is het aan te raden om van te voren tickets te reserveren. Zodoende zult u niet uren in de rij hoeven te wachten om naar binnen te mogen.

Een andere bezienswaardigheid is de in 1345 gebouwde Ponte Vecchio. Deze schitterende oude brug is bekend door de vele juweliers die zich op de brug bevinden. Ook het Piazzale Michelangelo is een bezoekje meer dan waard. Vanaf dit plein heeft u een geweldig uitzicht over de rivier Arno, de Santa Croce en de gebouwen aan de Ponte Vecchio. Daarnaast staat op dit plein een kopie van Michelangelo’s David.

Een bezoekje aan Florence is zeker niet compleet zonder kennis gemaakt te hebben met de lokale keuken. De Florentijnse keuken maakt veel gebruik van verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo vindt u hier bijvoorbeeld heerlijke crostini toscani. Dit zijn ronde sneetjes geroosterd brood met rauwe ham of kippenlever. Ook wordt er veel meloen met prosciutto gegeten in de zomermaanden. Dit frisse gerecht is een heerlijke optie tijdens de lunch.

Naast het schitterende Florence is er in Toscane nog veel meer te zien. Zo kunt u bijvoorbeeld in een uur naar Pisa en Livorno rijden. Beide steden liggen ten westen van Florence. Of bezoek in noordelijke richting de steden Bologna en Modena. U kunt ook Italië doorkruisen en in twee uur met uw huurauto van Budget naar Siena, Rimini en San Marino rijden.

Autoverhuur Florence


Het vliegveld van Florence heeft vele namen. Zo wordt het vaak aangeduid als Aeroporto di Firenze, Aeroporto di Peretola, luchthaven Florence of luchthaven Amerigo Vespucci. Florence Airport ligt op vijf kilometer van de stad. Een huurauto maakt het mogelijk om vanaf het vliegveld snel en eenvoudig uw bestemming in het centrum van Florence te bereiken.

Eén van de bekendste evenementen die jaarlijks plaats vindt in Florence is het Calcio Storico Fiorentino op 24 juni. Deze 16e eeuwse sport was vroeger gereserveerd voor de rijke aristocraten, maar is momenteel een volksfeest waar de Florentijnen trots op zijn.
Het is een mix van voetbal, rugby en worstelen wat plaats vindt op het Piazzale Michelangelo. Dit plein wordt voor deze dag omgetoverd tot een heus stadion.

Budget Autoverhuur Florence
Heeft u een vakantie geboekt naar de renaissance hoofdstad van Italië? Dan is het reserveren van een huurauto een ideale optie om meer van de schitterende stad en haar omgeving te leren kennen.

 • Budget Autoverhuur vindt u op Florence Airport. Zodoende kunt u eenvoudig en snel uw gereserveerde huurauto ophalen nadat u op dit vliegveld geland bent.

 • Florence is een schitterende stad met een rijk verleden. Het is niet voor niets de renaissance hoofdstad van de wereld.

  Budget Autoverhuur Florence
  Aeroporto Di Firenze Peretola
  Via Palagio Degli Spini
  50127 Firenze
  Telefoon: + 39055315588

  Andere populaire bestemmingen:

  Pisa Luchthaven
  Venetië Luchthaven
  Cagliari Luchthaven
  Catania Luchthaven
  Bergamo Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl