Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Fez


Heeft u een vakantie geboekt naar Fez en bent u op zoek naar goedkopeautohuur?
Dan bent u bij Budget aan het juiste adres. Met een uitgebreid assortiment aan huurauto’s is er altijd een passend voertuig voor u te vinden voor uw verblijf in deze schitterende stad in Marokko.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Fez


Fez werd gesticht in 789 en is momenteel één van de vier koningssteden van Marokko. Het is daarnaast de drie na grootste stad van dit schitterende land. De stad heeft een rijke historie. Zo werd er in 810 al een moskee gebouwd, de Kairoyinemoskee. Bijna 50 jaar later werd ook de eerste universiteit in de stad gesticht. Momenteel wonen er bijna een miljoen mensen in deze mooie oude stad.

De oude stad van Fez, de medina, is door de UNESCO opgenomen op haar Werelderfgoedlijst.
In dit oude centrum vindt u nog steeds vele oude ambachten. Eén van de bekendste en grootste ambachten van deze regio is de tapijtindustrie. Naast het aardewerk is dit één van de best verkopende producten in Fez. De stad wordt vaak omschreven als het Athene van Afrika en het Mecca van het Westen. In Fez vindt u veel aantrekkelijke bezienswaardigheden. Zo vindt u bijvoorbeeld de Madrasa Bou Inania.

Deze school is de enige madrassa in Fes met een minaret. Deze madrassa is één van de weinige religieuze gebouwen die ook voor niet-religieuze bezoekers geopend is. De Al-Qarawiyyin Madrasa is de langst geopende madrassa ter wereld. Deze universiteit is ook wel bekend als de University of al-Karaouine en werd opgericht in 859. Sinds 1963 is het een staatsuniversiteit geworden. Een ander historisch gebouw is de Ibn Danan Synagoge. Dit 17e eeuwse gebouw was vroeger één van de vele synagogen in de stad. De synagoge is in 1999 heropend na een grootschalige renovatie.

Het oude centrum van Fez is vrijwel geheel autovrij. Dit zorgt ervoor dat u in het centrum heerlijk op uw gemak rond kunt dwalen en kunt genieten van de schitterende cultuur en architectuur. In het centrum zult u ook markten tegenkomen waar u kennis kunt maken met de regionale groenten en fruit. Daarnaast is Fez ook een prima locatie om handgemaakt keramiek aan te schaffen. Daarnaast kunt u ook veel leer producten in Fez kopen. Ook is er in Fez veel goud- en zilverwerk te vinden dat nog steeds voor een groot gedeelte met de hand gemaakt wordt.

Autoverhuur Fez Luchthaven


Het snel groeiende Fes-Saiss Airport, net buiten de stad, heeft slechts een enkele landingsbaan. Dit relatief kleine vliegveld verwerkte de afgelopen jaren telkens een grote stroom aan reizigers. Vanaf dit vliegveld kunt u naar bijna 20 bestemmingen in 6 landen vliegen.

Met uw huurauto kunt u eenvoudig van het vliegveld naar uw bestemming rijden. Daarnaast kunt u met uw huurauto meer van Marokko te weten komen. Zo rijdt u in nog geen uur naar de westelijk gelegen stad Meknes. De rit naar deze stad brengt u langs kleine pittoreske steden door een beeldschone omgeving.

Of rijdt in oostelijke richting naar het Tazekka National Park. Dit park in de midden Atlas bevat een 1980 meter hoge berg, de Jbel Tazekka. Hier kunt u genieten van de adembenemende natuur. Natuurlijk is dit prima te plannen met goedkope autohuur van Budget.

Budget Autoverhuur Fez
Met een huurauto van Budget kunt u eenvoudig de geweldige omgeving van Fez verkennen. Ontdek wat deze prachtige stad in noord Marokko u te bieden heeft.

 • Het reserveren van een huurauto is heel eenvoudig. Vul het formulier aan de linkerzijde van deze pagina in en uw huurauto is geboekt.

 • Budget Autoverhuur vindt u op Fez Saiss Airport. Hier kunt u uw gereserveerde huurauto ophalen en retourneren.

  Budget Autohuur Fez
  Fez Saiss Airport
  Fez, Marokko
  Telefoon: +2120532 030921

  Andere populaire bestemmingen:

  Marrakech Luchthaven
  Kaapstad Luchthaven
  Johannesburg Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl