Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Fairbanks Luchthaven


Om Fairbanks en Alaska gemakkelijker te ontdekken is het aan te raden om een huurauto te reserveren. Bij Budget vindt u een ruim aanbod aan goedkoop autoverhuur. Met een uitgebreid assortiment is er altijd wel een passend voertuig voor u te vinden. Het reserveren en boeken van een huurauto gaat heel eenvoudig. U dient slechts het formulier aan de linkerzijde van deze pagina in te vullen.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Fairbanks


Fairbanks werd in 1901 door toenmalig Kapitein E.T. Barnette gesticht. Het primaire doel van het stadje was het dienen als poststation. Destijds was een stoomboot via de Chena rivier echter de enige manier om in de stad te komen. Momenteel wonen er slechts 32.000 inwoners in dit kleine plaatsje in het koude centrum van Alaska. Fairbanks is gelegen in de Tanana vallei, in de buurt van de Chena en Tanana. Ten oosten en westen van de stad bevinden zich bergen tot wel 910 meter boven zeeniveau.

Fairbanks is gelegen op een vrij unieke locatie. Zo is er tijdens de winterperiode slechts een kleine 4 uur aan zon per dag. Toch is het in de zomermaanden prima vertoeven in Fairbanks. Met de gemiddelde temperatuur rond de 19 graden Celsius is het niet zo koud als u wellicht zou verwachten. De winters zijn echter wel erg koud. De koudste temperatuur ooit gemeten was -54 graden Celsius. Normaliter is het in de winter tussen de -20 en -25 graden Celsius. Daarnaast komt er in de winter regelmatig ijs en mist voor.

De mooiste natuurlijke bezienswaardigheid in Fairbanks is de aurora borealis. Het noorderlicht is gemiddeld 200 dagen per jaar te zien in de regio van Fairbanks. Het noorderlicht is één van de meest interessante aspecten van een bezoek aan Fairbanks.
Met een huurauto kunt u ideaal de prachtige omgeving van Fairbanks ontdekken.

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de lokale honkbal en American Football teams. Of ontdek de hippe Rollergirls Roller Derby League of het Indoor Football in Fairbanks. Bezoek ook de Midnight Sun Game in juni. Deze jaarlijkse traditie houdt in dat de wedstrijd tussen de honkballers van Alaska Goldpanners en hun tegenstanders pas om 10 uur ’s avonds begint. Vaak eindigt deze wedstrijd pas na middernacht. Het unieke aan dit evenement is dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstlicht.

Omdat deze wedstrijd op de langste dag van het jaar plaats vindt, en de zon bijna 24 uur boven de stad hangt, wordt het tijdens deze dag niet donker. Fairbanks huisvest ook de Yukon Quest. Dit is een internationale 1.000 mijl lange sledehond race dat gezien wordt als de zwaarste ter wereld. Ook is Fairbanks populair als toegangsoort voor crosscountry skiën in Alaska. Zo wordt er jaarlijks een 50 mijl race gehouden genaamd de Sonot Kkaazoot.

Autoverhuur Fairbanks Luchthaven


De Fairbanks International Airport in Alaska wordt voornamelijk gebruikt voor cargo vluchten. Daarnaast wordt het vliegveld ook ingezet als tussenstop voor het bijtanken van trans-polar vluchten. Recentelijk is de oude terminal afgebroken om plaats te maken voor een vernieuwde terminal. Het vliegveld ligt ruim 5 kilometer ten zuidwesten van het zakencentrum van Fairbanks.

De luchthaven wordt in de zomer logischerwijs meer gebruikt dan in de winter, wanneer de weersomstandigheden het landen een stuk lastiger maken voor de piloten. Met uw huurauto rijdt u snel en eenvoudig van het vliegveld naar uw bestemming in Fairbanks.

Budget Autoverhuur Fairbanks
Met een huurauto van Budget kunt u eenvoudig de schitterende omgeving van Fairbanks en Alaska ontdekken. Daarnaast is het hebben van een huurauto in de wintermaanden een must om u te kunnen verplaatsen in deze kleine koude stad.

 • Met een huurauto kunt u eenvoudig de schoonheid van Fairbanks bezichtigen.

 • Budget Autoverhuur vindt u op de Fairbanks International Airport. Hier kunt u na aankomst eenvoudig en snel uw huurauto ophalen. Zodoende begint uw vakantie al direct na aankomst.

  Budget Autoverhuur Fairbanks
  Fairbanks International Airport
  Fairbanks
  Telefoon: +1 907-474-0855

  Andere populaire bestemmingen:

  New York JFK Luchthaven
  Willemstad Luchthaven
  Oranjestad Luchthaven
  Denver Luchthaven
  Houston Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl