Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Evenes


Wilt u optimaal genieten van de adembenemende uitzichten en natuur van noord Noorwegen, dan is het verstandig om goedkope autohuur te boeken bij Budget. Met een uitgebreid assortiment aan huurauto’s is er bij Budget altijd wel een passend voertuig voor u te vinden voor uw verblijf in deze prachtige regio. Om een huurauto te reserveren hoeft u slechts het formulier aan de linkerkant van deze pagina in te vullen.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Evenes


Evenes ligt in het noorden van Noorwegen. De stad heeft momenteel ongeveer 1.500 inwoners, wat het één van de kleinste steden met een vliegveld in Europa maakt. Evenes ligt op het noordelijke gedeelde van de Ofotfjord. Het Ofotfjord ligt op ongeveer 200 kilometer van de Noordpoolcirkel en is met haar lengte van 78 kilometer de elf na grootste van Noorwegen. In de buurt van Evenes vindt u voornamelijk bergen.Vanaf de 1.700 meter hoge Skjomen bergtop kunt u de Frostisen gletsjer bewonderen.

In het centrum van de stad vindt u de Evenes kerk. Deze oude witte houten kerk stamt uit 1800 en werd gebouwd als vervanging voor een oude kerk die daarvoor op dezelfde locatie stond. De kerk is gebouwd in een klassieke Deense stijl en biedt plaats aan ruim 500 bezoekers.
De stad heeft een rijke historie. Zo bezette de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog de baai nabij Bogen. Hier meerden onder andere de Duitse oorlogsvloten Tirpitz en Admiral Hipper aan. Daarnaast lagen er geregeld onderzeeërs in het gebied. De baai werd gezien als een belangrijke Duitse marine basis gedurende de oorlog.

Indien u met uw huurauto over de E10 snelweg rijdt, dan kruist u door het centrum van Evenes. Tijdens deze route ziet u de 1.090 meter hoge berg Niingen, gelegen ten oosten van Bogen. Daarnaast vindt u in Bogen, dat logischerwijs omringd is door bergen, een vrij zeldzaam meromictisch meer. Dit houdt in dat de verschillende lagen van het water niet met elkaar mixen, wat een schitterend beeld geeft. De hoogste berg nabij Bogen is de Lilletinden, op 1.137 meter hoogte. Deze kunt u eenvoudig zonder klimuitrusting beklimmen. U kunt daarnaast natuurlijk ook uw ski’s meenemen. Zodoende kunt u eerst genieten van het schitterende uitzicht vanaf de bergtop, om vervolgens heerlijk naar beneden te skiën.

De meren rondom Evenes zijn voornamelijk bekend door de grote hoeveelheid aan forel die erin rond zwemt. Een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken is de grot Trollkirka nabij Tårstad. Deze grot vindt u in het westelijke gedeelte van de regio.

Autoverhuur Evenes Luchthaven


De luchthaven op Evenes bestaat al sinds 1972. De luchthaven wordt vaak Harstad/Narvik Evenes Airport genoemd. Sinds 2008 is de officiële naam echter Lofoten International Airport. De luchthaven wordt voornamelijk gebruikt voor nationale vluchten naar Oslo, Trondheim, Tromsø en Andenes. Er zijn echter ook een aantal internationale vluchten naar de Canarische eilanden en Zuid-Europa. Zo af en toe vertrekken er nog militaire vliegtuigen vanaf dit vliegveld. Het vliegveld wordt nog regelmatig door de Royal Norwegian Air Force gebruikt.

In een uur rijden bent u aan de andere kant van de Ofotfjord in Narvik. Deze plaats staat bekend om de diverse outdoor activiteiten die u hier kunt ondernemen. Zo is Narvik erg bekend als locatie voor alpine skiën. In Narvik kunt u ook aan ‘hiking’ doen. Ook is hier een Verzetsmuseum te vinden. Daarnaast kunt u heerlijk tot rust komen in de omgeving Narvik en haar schitterende natuur. In noordelijke richting van Evenes bent u in een uur rijden in Harstad. Deze stad is gelegen op het eiland Hinnøya. Het is tevens de twee na grootste stad van noord Noorwegen. In de stad vindt u een aantal schitterende kerken. De oudste kerk die u hier in de omgeving vindt is de Trondenes kerk, die uit de 15e eeuw stamt.

Budget Autoverhuur Evenes
Om optimaal te kunnen genieten van deze schitterende regio in het noorden van Noorwegen is het verstandig om een huurauto bij Budget te reserveren.

 • Met uw huurauto kunt u eenvoudig op pad om de bezienswaardigheden en adembenemede uitzichten in deze regio te ontdekken.

 • Budget Autoverhuur vindt u op Evenes Airport, waardoor u snel en gemakkelijk uw huurauto kunt ophalen na aankomst op dit kleine vliegveld.

  Budget Autoverhuur Evenes Luchthaven
  Evenes Airport
  8536 Evenes
  Telefoon: +47 76982173

  Andere populaire bestemmingen:

  Stockholm Luchthaven
  Keflavik Luchthaven
  Kopenhagen Luchthaven
  Billund Luchthaven
  Helsinki Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl