Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Charleroi Airport


Het bezoeken van bezienswaardigheden in deze historische stad kan het beste gedaan worden door middel van autohuur van Budget Cars. Het is ook de veiligste manier om deze prachtige stad te bezichtigenAutoverhuur van Budget op Charleroi Airport kan eenvoudig worden geregeld door nu online te boeken en het is een prachtige manier om te kijken welke verschillende attracties er in de aanbieding zijn. Goedkoop een auto huren betekent dat u geen compromis hoeft te sluiten op comfort en luxe wanneer u hier arriveert. Het is een levendige stad en de beste manier om hem te verkennen is door middel van het comfort van uw gehuurde auto.

Hoewel de eigenlijke geschiedenis van de stad begint in 1666, duiden langs de Samber gevonden metallurgische sporen erop dat er al sinds de prehistorie nederzettingen zijn geweest. Tijdens de Romeinse tijd werden er ook veel tempels en openbare gebouwen gebouwd. Juwelen, wapens en begraafplaatsen die zijn gevonden op verschillende plekken suggereren dat commerciële activiteiten er al lange tijd bestonden. Schriftelijke informatie kan worden gevonden, daterend uit de 9e eeuw, waarin een klein stadje Charnoy genoemd wordt. In de middeleeuwen was het slechts een klein gehucht met ongeveer 50 inwoners en was het onderdeel van het graafschap Namen.

De moderne stad die we vandaag zien is een industriële stad, bekend om zijn twee beroemde industrieën: kolen en staal. De recente economische recessie heeft invloed gehad op deze industrieën. Het heeft de 450.000 mensen die in en rond de stad wonen er echter niet van weerhouden geschoolde arbeid te leveren aan de meer dan 200 bedrijven in de stad. De industrialisatie van de stad is zo compleet dat het nu bekend staat als 'Pays Noir' of het Zwarte Land. Echter, dit betekent niet dat er geen attracties zijn voor bezoekers van dit handelscentrum. De glaswerk industrie is bekend in heel Europa en wordt geroemd in het Glasmuseum of het Musee du Verre', die verschillende kunstwerken vertoont van glaskunstenaars uit de hele wereld en België. Het glaswerk dat geproduceerd wordt in België is wereldwijd bekend, dankzij de lokale glasindustrie die hier nu al 400 jaar bestaat.

Voor de industrialisatie van de stad begon, was het echter een klein gehucht en het werd de Spaanse grenspost toen de Fransen de stad veroverden. Karel II van Spanje wilde de ambities van Lodewijk XIV beteugelen en veranderde het dorp in een vesting. In 1832 werd een kanaal aangelegd om het te verbinden met Brussel en werden de oude muren van het fort vernietigd. Boulevards werden in hun plaats aangelegd, die nu nog steeds te zien zijn. De stad werd in 1914, tijdens de Eerste Wereldoorlog, ook bezet door de Duitse troepen na hevige gevechten. Dit alles draagt alleen maar bij aan de charme en een bezoek aan gebouwen of musea die proberen het verleden te vangen, helpen bezoekers om de sfeer van de plaats volledig op zich te laten inwerken.

Autohuur Charleroi Airport


De stad is doorspekt met vele glasmusea en musea voor de schone kunsten. Het Belfort is een andere beroemde plek en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is een prachtig fotografiemuseum dat elk jaar miljoenen bezoekers ontvangt. De ruïnes van de Abdij van Aulne zijn een andere belangrijke toeristische trekpleister en deze liggen op ongeveer 12 km naar het westen. Het werd gesticht door de heilige Landelin van Lobbes in de 7eeeuw, maar werd in brand gestoken in 1794 door de Franse Revolutionairen.

Echter, de indrukwekkende ruïnes getuigen nog steeds van haar grootse verleden. De Prins-Bisschop zijn ontvangsthal en de abdijkerk, waar de 15eeeuwse kerkbanken van het koor en de transepten nog steeds intact staan, zijn zeker een bezoek waard. Goedkope autoverhuur zal het bezoeken van de indrukwekkende ruïnes tot een extra plezier maken. Omdat het boeken op elk moment gedaan kan worden, bespaart het veel tijd en is er absoluut geen wachten meer bij voordat men met de trip kan aanvangen.

Goedkope autoverhuur van Budget
Het krijgen van een huurauto van Budget is zuinig en handig, veilig en comfortabel. Klik op de linkerzijde van de pagina om nu te boeken.

 • Om uw huurauto te boeken vult u het eenvoudige formulier aan de linkerzijde van de pagina in, uw auto zal voor u klaarstaan wanneer u arriveert.

 • Lokale Budget verhuurkantoren kunnen worden gevonden in elk deel van de wereld door alleen maar de locatie die u wilt bezoeken op onze website op te zoeken. Voor meer informatie over autoverhuur op Charleroi Airport kunt u het onderstaande nummer bellen.

  Budget Cars Charleroi Airport
  Charleroi Brussels South Airport
  Charleroi Airport Terminal
  6041, Charleroi
  Telefoon: +32 71 251 265

  Andere populaire bestemmingen:

  Brussels Luchthaven
  Geneve Luchthaven
  Zurich Luchthaven
  Berlin Schonefeld Luchthaven
  Düsseldorf Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl