Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Chania


Heeft u een vakantie geboekt naar Kreta? En wilt u het optimale halen uit uw verblijf op dit wonderschone eiland in de Middellandse zee?
Dan is het een goed idee om een huurauto bij Budget te reserveren. Zodoende kunt u gemakkelijk het eiland ontdekken en snel van de ene naar de andere locatie rijden.

Auto huren voor al uw reiswensen in Chania Kreta


Chania is de op één na grootste stad van het eiland Kreta. Gelegen aan de noordkust in het westen van het eiland vindt u in Chania een schitterende oude Venetiaanse haven. In deze haven vindt u de het Fort Firkas uit 1629. Daarnaast zijn er in Chania diverse pittoreske steegjes met sfeervolle restaurantjes te vinden. Chania bevindt zich op Kreta; het grootste eiland van Griekenland.

In grootte is Kreta het vier na grootste eiland in de Middellandse Zee. Daarnaast is het ook de meest zuidelijke regio van Griekenland. Heraklion, ook wel aangeduid als Iraklion, is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Kreta. Daarnaast is Heraklion de vierde stad van Griekenland. Kreta is verdeeld in vier regio’s. Van west naar oost vindt u Chania, Rethymno, Heraklion en Lasithi. Het klimaat op Kreta zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 30 graden Celsius ligt met enkele uitschieters van boven de 40 graden Celsius.

Zelfs in de winter is het hier nog heerlijk. Dan ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 tot 20 graden Celsius. Ondanks de hoge temperaturen over het hele eiland, vindt u in de omgeving van Anogia in de wintermaanden een skipiste. Ideaal om in de winterperiode met uw huurauto te bezoeken.
Het warme klimaat op Kreta zorgt ervoor dat er een enorme diversiteit aan planten te vinden is. In de lente staat het hele eiland in bloei. Zo zult u in Kreta kruiden vinden die u vaak in de keuken terug zult vinden zoals tijm, koriander, kaneel, komijn, munt, venkel en salie. Daarnaast zijn er ook veel olijfbomen op het eiland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regionale keuken veel van deze heerlijke producten gebruikt.

Kreta is nog steeds één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Griekenland. Ongeveer een derde van alle toeristen die naar Griekenland trekken brengen een bezoek aan Kreta. Kreta kent drie bergketens. Het Oros Dikti gebergte in het oosten, het Ida gebergte in het centrum, en de Lefka Ori in het westen van het eiland. Het hoogste punt op het eiland, de top van de Ida Psiloritis, ligt op 2456 meter hoogte.

Autoverhuur Chania Luchthaven


Het vliegveld van Chania bevindt zich op ongeveer 15 kilometer ten oosten van de stad op het Akrotiri schiereiland, aan de baai van Souda. Deze luchthaven dient tevens als militair vliegveld. Chania Airport is het één na grootste vliegveld van het eiland; het grootste vliegveld ligt nabij Heraklion.
De oude stad Knossos is één van de meest bekende bezienswaardigheden op Kreta. Ruim 4000 jaar geleden werd op deze locatie een paleis gebouwd voor de koning Minos. Deze oudheid kunt u herleven in de opgravingen en musea die u rond Heraklion kunt vinden. U kunt het bezoek aan de oude stad en de musea eenvoudig inplannen met uw huurauto.

Budget Autoverhuur Chania Luchthaven
Gaat u naar Kreta en wenst u gebruik te maken van een huurauto? Dan vindt u bij Budget zeker een auto die bij u past.

 • Boek eenvoudig een huurauto aan de linkerkant van de pagina. Vervolgens kunt u bij aankomst uw auto ophalen bij Budget op Chania Airport. Het adres vindt u hieronder.

 • Met een goedkope huurauto haalt u het optimale uit uw reis naar het prachtige Kreta. Zo mag u zeker de opgravingen in Knossos niet missen.

  Budget Autoverhuur Chania Souda Luchthaven
  Souda Airport
  Office At Arrivals Hall
  73014 Crete / Chania
  Telefoon: +30-282-1066400

  Andere populaire bestemmingen:

  Rhodos Luchthaven
  Malta Luchthaven
  Athene Luchthaven
  Heraklion Luchthaven
  Catania Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl