Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Boedapest Luchthaven


Gaat u op reis naar Boedapest en wenst u gebruik te maken van een goedkope huurauto, dan bent u bij Budget op Boedapest Airport aan het goede adres! Of u op zoek bent naar een mini-van voor het hele gezin of juist een kleinere auto om gemakkelijk het centrum te kunnen verkennen; met een uitgebreid assortiment vanhuurauto’s van Budget is er zeker een passend voertuig voor u te vinden voor uw verblijf in deze beeldschone oude stad in Hongarije.

Auto huren voor al uw reiswensen in Boedapest


Boedapest, ook wel als Budapest geschreven, is gelegen aan de Donau. Aan de westelijke oever van de Donau liggen Boeda en Óbuda. Aan de oostelijke oever vindt u Pest. Het samenvoegen van deze plaatsen is de reden hoe Boedapest aan haar naam kwam. Al noemde voor 1873 men het gebied Pest-Boeda. Het westelijke Boeda is gelegen op de Burchtheuvel. Zoals de naam doet vermoeden was de heuvel vroeger een burcht. Zodoende vindt u hier nog steeds een groot gedeelte van de overgebleven muren. Op de Burchtheuvel staan ook enkele van Boeda’s meest bekende en belangrijke monumenten. Zo vindt u hier naast de Burcht ook de Matthiaskerk en het Vissersbastion.

Vanaf deze locaties heeft u een schitterend uitzicht over de Donau en de vele bruggen in Boedapest. Aan de andere kant van de stad, in Pest, vindt u het Parlementsgebouw. Dit is ook de locatie waar staatshoofden en andere prominenten worden ontvangen bij een bezoek aan Boedapest. Dit gotische gebouw werd voltooid in 1902. U kunt hier op vertoon van uw paspoort of identiteitskaart een gratis rondleiding krijgen. Daarnaast vindt u in Pest ook het Varosliget, ofwel het stadspark. In dit park kunt u onder andere een dierentuin en een pretpark bezoeken. Een prima locatie dus om met het hele gezin naar toe te gaan.

Boedapest is ook bekend om de diverse bruggen die de twee delen van de stad met elkaar verbinden. De oudste brug van de stad is de Kettingbrug. Deze bevindt zich tussen het Clark Adam plein in Boeda en het Rooseveltplein aan de andere kant in Pest. Deze brug dateert uit 1849 en is met ruim 330 meter een geweldige brug om met uw huurauto te bezoeken.

Autoverhuur Boedapest Luchthaven


Indien u een vlucht naar Hongarije heeft geboekt, dan is de kans groot dat u landt op luchthaven Ferenc Liszt, ofwel Boedapest Airport. Deze luchthaven is één van de grootste en belangrijkste vliegvelden van Midden-Europa. De luchthaven van Boedapest werd in 2011 vernoemd naar de wereldberoemde componist Franz Liszt.

Gelegen op 12 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad was het Liszt Ferenc Airport lange tijd het enige vliegveld van Hongarije. Momenteel is het één van de belangrijkste luchthavens van het land.Met uw huurauto kunt u heel eenvoudig de beste winkellocaties bezoeken. Zo is de omgeving van Vaci utca één van de beste locaties voor de rijkere toeristen. Of bezoek het nieuwe winkelcentrum Árkád waar u meer dan 170 winkels kunt vinden.

Een andere optie is het winkelcentrum Mammut. Dit complex aan het Moskouplein is tevens één van de belangrijkste pleinen van Boedapest.
Boedapest is jaarlijks het toneel van één van de grootste muziekfestivals in Europa; het Sziget-festival. Dit festival wordt gehouden op het Óbuda eiland en duurt zeven dagen. Sziget dankt haar naam aan het Hongaarse woord voor ‘eiland’. Jaarlijks trekken bijna 400.000 muziekliefhebbers graag naar dit fantastische festival.

Budget Autoverhuur Boedapest
Wilt u deze beeldschone stad beter leren kennen, dan moet u zeker een huurauto bij Budget reserveren. Dit gaat heel eenvoudig door het formulier aan de linkerkant van de pagina in te vullen.

 • Haal het optimale uit uw verblijf in deze beeldschone stad in Hongarije door een huurauto te reserveren.

 • U kunt uw gereserveerde huurauto snel en eenvoudig ophalen bij Budget op Boedapest Airport. Het adres vindt u hieronder.

  Budget Autoverhuur Boedapest Liszt Ferenc Luchthaven

  Budapest Liszt Ferenc Airport
  Terminal 1 And 2
  Budapest
  Telefoon: +36-1-296-8197

  Andere populaire bestemmingen:

  Brussels Luchthaven
  Geneve Luchthaven
  München Luchthaven
  Praag Luchthaven
  Bordeaux Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl