Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Billund Luchthaven


Gaat u op reis naar Denemarken en wilt u gebruik maken van een huurauto om Billund en haar omgeving gemakkelijker te ontdekken? Dan bent u bij Budget Autoverhuur aan het juiste adres. Met een uitgebreid assortiment aan huurauto’s is er altijd wel een geschikt voertuig voor u te vinden.

Een auto huren voor al uw reiswensen in Billund


Billund is een oude zakenstad. Het stadje werd voor het eerst genoemd aan het eind van de 13e eeuw, maar de naam Billund kwam pas in 1510 voor het eerst voor. Billund is wellicht het best bekend door het plastic speelgoed dat hier gemaakt wordt. Zakenman Ole Kirk Christiansen kocht een meubel bedrijf aan het eind van de 19e eeuw. Dit bedrijf begon in de jaren ’30 met het experimenteren en produceren van onder andere miniatuur speelgoed. In 1932 begon Christiansen met het produceren van speelgoed op grote schaal.

Hij veranderde in 1934 de naam van de fabriek naar Lego. Vlak na de oprichting van deze fabriek vond er een economische groei plaats in de stad. Dat resulteerde in de aanleg van waterwerken, een stadhuis en een gymnasium. Helaas werd een groot gedeelte van de fabriek vernietigd gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Het duurde dan ook tot 1949 voordat de fabriek weer producten kon produceren en verkopen. Het in 1968 opgerichte Legoland is de grootste attractie van de stad. Het is tevens de meest bezochte attractie buiten Kopenhagen. Jaarlijks wordt het park bezocht door ruim anderhalf miljoen bezoekers. Het park kan gezien worden als het Lego Billund museum. Het is ook de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad met de grootste collectie aan attracties en kunst.

Het park huisvest diverse speciale attracties en bezienswaardigheden, allemaal gemaakt van Lego. Het park is bijna 15 voetbalvelden groot en huisvest 4 achtbanen, 3 water attracties en een aantal zogenaamde dark-rides. Het park heeft een heus Safariland, waar de bezoekers kennis maken met wilde dieren. Al zijn deze dieren natuurlijk wel gemaakt van Lego.

Ook is er een Piratenland te vinden. In dit gedeelte van het park vindt u alles wat te maken heeft met piraten in de kenmerkende Lego stijl. Eén van de meest opzienbarende kunstwerken in het park is een kopie van de Amerikaanse Mount Rushmore. Voor dit kunstwerk zijn ruim twee miljoen Lego blokjes gebruikt. Mocht u geen fan zijn van Lego, dan is er in Billund verder weinig te vinden.

Het is dan ook verstandig om gebruik te maken van een huurauto om het nabijgelegen plaatsje Vejle te bezoeken. Gelegen aan een fjord heeft u hier een schitterend uitzicht over de haven van de stad. Ook kunt u in noordelijke richting naar Silkeborg en Herning. Deze steden hebben u meer te bieden dan Billund en zijn dan ook zeker aan te raden.

Autoverhuur Billund Luchthaven


Billund Airport, of Billund Lufthavn, is één van Denemarkens drukste vliegvelden. Het vliegveld wordt jaarlijks door ruim 2 miljoen reizigers gebruikt.
Het vliegveld werd geopend in 1964 nadat een vliegveld in deze regio noodzakelijk geacht werd. De eerste vluchten vanaf dit vliegveld waren richting Kopenhagen.

Daarnaast wordt het vliegveld veelvuldig gebruikt voor transportvluchten. Zo maken alle post- en verzendmaatschappijen gebruik van dit vliegveld.
Met uw huurauto rijdt u in nog geen anderhalf uur van Billund naar Odense. Odense is de twee na grootste stad van Denemarken. Hier vindt u het eiland Funen, wat in de Baltische Zee ligt. Hier kunt u de Deense cultuur beter leren kennen. U kunt anders ook in noordelijke richting naar Aarhus, een mooie havenstad in Jutland. Aarhus is de één na grootste stad van Denemarken en hier vindt u onder andere een schitterend openluchtmuseum.

Budget Autoverhuurr Billund
Met goedkope autohuur van Budget kunt u eenvoudig de schitterende omgeving van Billund ontdekken.

 • Het boeken van een huurauto is heel eenvoudig. U hoeft slechts het formulier aan de linkerkant van deze pagina in te vullen om uw gewenste huurauto te reserveren.

 • Budget Autoverhuur vindt u op Billund Airport. Zodoende kunt u direct na aankomst uw huurauto ophalen.

  Budget Autoverhuur
  Billund Airport
  Lufthavnsvej 3
  7190 Billund
  Telefoon: +45 75 35 39 00

  Andere populaire bestemmingen:

  Kopenhagen Luchthaven
  Helsinki Luchthaven
  Bergen Luchthaven
  Oslo Gardermoen Luchthaven
  Evenes Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl