Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Bergen Luchthaven


Gaat u op reis naar Noorwegen en wilt u gebruik te maken van een goedkope huurauto, dan bent u bij Budget in Bergen aan het juiste adres!
Zorg voor een stressvrije reis door een huurauto te boeken bij Budget Autoverhuur.
Met een uitgebreid assortiment aan huurauto's is er altijd een passend voertuig voor u te vinden om uw verblijf in deze beeldschone stad in Noorwegen onvergetelijk te maken.

Auto huren voor al uw reiswensen in Bergen Luchthaven


Bergen, gelegen in het zuidwesten van Noorwegen, is de op één na grootste stad van dit Scandinavische land. Bergen is de ideale begin locatie voor uw tour door Noorwegen.
Het regelen van een huurauto in Bergen geeft u de mogelijkheid om onder andere de geweldige Noorse gletsjers, bergen en fjorden te bezoeken.
Gezien het koude klimaat en hevige regenval is een huurauto hier geen overbodige luxe. Niet voor niets zijn er door de hele stad paraplu-automaten te vinden. Bent u in oktober in Bergen, bezoek dan eens het jaarlijkse Regenfestival.

Bergen staat ook wel bekend als 'de stad tussen de zeven bergen' en het dankt haar naam aan de berg Fløyen. Van bovenop de berg heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Om boven op deze berg te komen kunt u gebruik maken van de Fløibanen. Dit is een kabeltrein die u heel gemakkelijk en snel naar de top van de berg brengt.

Bergen werd in 1070 door de toenmalige koning Olav Kyrre gesticht en was tot 1299 de hoofdstad van Noorwegen. Momenteel is Bergen onder andere bekend door het Festspillene festival. Daarnaast zijn er vele bekende internationale bands die oorspronkelijk uit Bergen komen.
Luchthaven Bergen Flesland, gelegen op 19 kilometer van het centrum van Bergen, is de tweede luchthaven van Noorwegen, vanwaar al sinds 1937 de eerste stappen voor internationaal vluchtverkeer werd ondernomen. Tot 1965 huisvestte de luchthaven ook een vliegbasis voor het Noorse leger.

Bergen wordt gezien als officieuze hoofdstad van Noorwegen door haar wereldberoemde fjorden, haar gunstige ligging voor zeevaart en het feit dat het de grootste cruise haven van Noorwegen herbergt. Zo meerden in 2011 meer dan 250 cruiseschepen aan in de haven van Bergen.

Autoverhuur Bergen Luchthaven


Gelegen aan de baai Vågen vindt u Bryggen, de kern van Bergen en het bestuurs- en handelscentrum stammend uit de Middeleeuwen. De stad heeft dit te danken aan het feit dat ze het zuidelijke begin- en eindpunt is van de Hurtigruten, een drukke scheepsroute voor goederen- en passagiersverkeer langs de westkust van Noorwegen. Daarnaast staat het pittoreske Bryggen ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

In het centrum van Bergen vindt u de Mariakirken, één van de overgebleven kerken uit de tijd van Olav Kyrre. Deze kerk doorstond zelfs de grote stadsbrand in 1702 die het grootste gedeelte van de stad is as legde. Tijdens uw verblijf is het ook aan te raden om de Universiteit van Bergen te bezoeken. De drie na grootste onderwijsinstelling van het land is opgericht in 1825, maar werd pas echt een universiteit na de Tweede Wereldoorlog. De Universiteit van Bergen huisvest momenteel ruim 17.000 studenten. De universiteit staat internationaal bekend als één van de beste zeeonderzoeksinstituten van de wereld.

En ook voor shoppen bent u in Bergen ook aan het juiste adres. Zo kunt u terecht in de Lagunen Strosenter in Fana, waar jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers doorheen wandelen. Mocht u liever in het stadcentrum winkelen, dan moet u zeker de Strandgaten bezoeken.

Budget Rent A Car Bergen Luchthaven
Door één van de goedkope Budget verhuur auto's te boeken kunt u genieten van een probleemloze en gemakkelijke reis.

 • Met het formulier aan de linkerkant van deze pagina kunt u in enkele seconden een auto voor reserveren om optimaal van Bergen en omstreken te genieten.

 • Budget Autoverhuur is te vinden op Bergen Flesland Airport. Hierdoor kunt u gemakkelijk en snel uw huurauto ophalen en terug brengen.

  Budget Autohuur Bergen Flesland Luchthaven
  Bergen Flesland Airport
  Flyplassveien 519
  5258 Bergen
  Telefoon: +47 55227527

  Andere populaire bestemmingen:

  Oslo Gardermoen Luchthaven
  Evenes Luchthaven
  Stockholm Luchthaven
  Keflavik Luchthaven
  Helsinki Luchthaven

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl