Ophaallocatie
Retourlocatie

Autoverhuur Almere


Bent u op zoek naar een huurauto in Flevoland? En wenst u uw huurauto op te halen in de regio Almere? Dan vindt u bij Budget zeker een passende huurauto. Met een uitgebreid assortiment aan voertuigen is er altijd een geschikte auto voor u te vinden.

Auto huren voor al uw reiswensen in Almere


Almere is één van de jongste steden in Nederland. De provincie Flevoland bestaat nog niet zo lang. De provincie werd pas in 1985 bij wet een provincie. De zes gemeenten in de provincie huisvesten in totaal 400.000 inwoners. Almere is qua inwonersaantal Lelystad, de hoofdstad van Flevoland, al voorbijgestreefd. Daarnaast is Almere één van de snelst groeiende steden van Nederland.

De snel groeiende bevolking van Amsterdam en omstreken was jaren geleden een groot probleem voor Nederland. Er was te weinig plaats om deze groei te kunnen huisvesten. Zodoende werd er besloten om twee steden in Flevoland te ontwerpen. Er werd in 1975 gestart met het bouwen van Almere, en de eerste woningen in Almere werden in november 1976 opgeleverd. Momenteel wonen er in Almere veel mensen die een link hebben met Amsterdam. Zo is er dagelijks veel verkeer tussen de twee steden.

Almere Stad is een ideale locatie om te winkelen. Zo is er in Almere stad één van de grootste winkelcentra van Nederland te vinden. Daarnaast vindt u ook in Almere Haven en Almere Buiten diverse winkels. Daarnaast zijn er in deze wijken ook wekelijkse markten te vinden. Hier vindt u vele verse producten en natuurlijk de bekende marktkooplui. Een opmerkelijke bezienswaardigheid in Almere is het Kasteel van Almere. Er werd in 1999 gestart met de bouw van dit kasteel, maar wegens financiële problemen werd de bouw nooit voltooid.

Zodoende is het één van de meest moderne ruïnes die u in Nederland zult vinden. Ook voor culturele uitstapjes kunt u in Almere uitstekend terecht. Zo kunt u met het hele gezin naar de Schouwburg in Almere of naar het Museum De Paviljoens. In dit museum vindt u veel hedendaagse kunst. Zo zijn er stukken van Armando, Job Koelewijn en Barbara Visser te vinden. Almere heeft ook een rijk aanbod aan recreatiegebieden. Zo is er het Almeerderstrand te vinden, waar jaarlijks onder andere het dance-festival Defqon 1 gehouden wordt. Naast dit grote zandstrand vindt u hier ook de recreatieve grasvelden van het IJmeer.

Het natuurgebied de Lepelaarsplassen is een door Staatsbosbeheer beschermd gebied. Dit 450 hectare grote gebied huisvest een grote aalscholverskolonie en lepelaars. Daarnaast vindt u hier ruim 60 andere vogelsoorten. De beste periode om dit gebied te bezoeken is van augustus tot maart. Zo kunt u onder andere gebruik maken van een 12 kilometer lange fietsroute. Daarnaast kunt u hier heerlijk tot rust komen door een wandeling te maken door deze schitterende omgeving.

Autoverhuur Almere


Met een goedkope huurauto van Budget kunt u gemakkelijk alle delen van Almere beter leren kennen. Maar u kunt natuurlijk ook richting andere interessante locaties in de regio rijden. Zo is Lelystad op slechts 30 minuten rijden van Almere verwijderd. Hier kunt u gebruik maken van de Houtribdijk die u langs het Markermeer naar Bovenkarspel in Noord-Holland brengt. Hiervandaan is het slechts een korte autorit naar Den Helder en Alkmaar.

Daarnaast is Utrecht op slechts 45 minuten van Almere te vinden. Ook een uitstapje naar Amsterdam behoort tot de mogelijkheden. De hoofdstad is in minder dan een half uur te bereiken. De ideale toegangswegen naar de grote steden in de omgeving zorgen ervoor dat Almere nog steeds één van de snelst groeiende steden is.

Budget Autiverhuur Almere
Met een huurauto kunt u de jongste provincie en snelst groeiende stad van Nederland beter leren kennen.

 • Vanuit Almere kunt u heel eenvoudig in noordelijke richting naar Lelystad; in zuidwestelijke richting naar Amsterdam; en in zuidelijke richting naar Utrecht.

 • U vindt Budget Autoverhuur aan de Louis Armstrongweg. Hier kunt u uw huurauto ophalen en terug brengen.

  Budget Autoverhuur Almere
  Louis Armstrongweg 4
  1311 RK Almere
  Telefoon: +31 88 2847 036

  Andere populaire bestemmingen:

  Amsterdam Schiphol
  Utrecht
  Breda
  Rotterdam
  Leeuwarden

  Voor meer informatie bezoek www.budget.nl